Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De week van: Mathieu van der Poel

De week van: Mathieu van der Poel

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Elke maandag blikken we terug op een week van onze topsporters via social media. Deze week: Mathieu van der Poel. Afgelopen week reed de veldrijder zijn eerste meerdaagse mountainbike-wedstrijd en hij presteerde boven verwachting: hij won één etappe en werd vierde in het eindklassement. Blik met ons terug op zijn week tijdens de Cyprus Sunshine Cup!

Deel dit artikel op social media

Woensdag 24 februari
Mathieu bereidt zich mentaal voor door even heerlijk aan het strand te liggen met de beentjes omhoog. Zou hij toen al geweten hebben dat hij zo’n mooie prestatie zou neerzetten na het overstappen van veldrijden naar mountainbiken?

Donderdag 25 februari
Van der Poel heeft de overstap gemaakt om kans te maken op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij heeft vijftien weken hard getraind en dat is goed terug te zien. De openingstijdrit eindigt hij als tiende. Een veelbelovend debuut van zijn mountainbike-loopbaan!


Vrijdag 26 februari
Hoe zwaar de ritten ook zijn, Mathieu raakt steeds meer verzot op Cyprus en het mountainbiken. Zeker als hij de eerste etappe op zijn naam schrijft. 

Zaterdag 27 februari
Na zijn ritwinst laat Van der Poel opnieuw zijn vorm zien in de tweede rit. Het levert hem een vierde plaats op. 

Zondag 28 februari
Een lastige route, met een steile klim. Een renner die bijna valt en daarmee je rit hindert. Mathieu heeft het zwaar en moet daarom zondag een inhaalwedstrijd fietsen om wat tijd in te halen. Dit lukt: Van der Poel wordt derde in de etappe en vierde in het eindklassement van de Sunshine Cup 2016. Zoals zijn trotse vader Adri al aangeeft: een fantastisch resultaat voor een debutant! Ga zo door Mathieu, je doorzettingsvermogen en enthousiasme zijn een genot om naar te kijken. Hopelijk zien we je deze zomer in Rio! 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!