Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Week Van: de tennisvrouwen

De Week Van: de tennisvrouwen

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Elke week blikken we bij TeamNL in ‪#‎DeWeekVan‬ terug op een week van een van onze topsporters (of -teams) via social media. Deze keer genieten we nog even na van de succesvolle week van het Nederlandse Fed Cupteam, dat in Moskou een sensationele overwinning boekte op Rusland.

Deel dit artikel op social media

Dinsdag
Dinsdag komen Arantxa Rus, Kiki Bertens, Richel Hogenkamp en Cindy Burger onder leiding van bondscoach Paul Haarhuis aan in een besneeuwd Moskou. Er wordt nergens omheen gedraaid. De meiden beginnen gelijk met trainen. De wil om te winnen is groot!

Woensdag
Tussen het trainen door is er tijd voor een bezoekje aan het Rode Plein. De dames staan er goed op met de Sint Nicolaaskerk. Het ziet ernaar uit dat de meiden aan het genieten zijn in Rusland, met de nodige gezonde dosis spanning.

Donderdag
Op donderdag gaan de meiden heerlijk uit eten met zijn allen.

Zaterdag
Zaterdag is wedstrijddag voor de dames! Kiki Bertens en Richel Hogenkamp spelen top en winnen beiden hun wedstrijd. Oranje staat op 2-0 en is nog één zege verwijderd van een plek in de halve finale. Bertens wint van Ekatarina Makarova. Ze heeft naar eigen zeggen met haar service zichzelf naar de winst geholpen. Met het kiezen van de juiste hoek en er echt voor te gaan, heeft zij de voorsprong gehouden.

Richel Hogenkamp verslaat Svetlana Kuznetsova, die maar liefst 124 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. De partij is met ruim vier uur de langste Fed Cupwedstrijd ooit! Na zo’n lange pot kan Richel wel stellen dat dit de mooiste zege was uit haar loopbaan.

Zondag
Na de marathonpartij van gisteren rolt Richel haar spierpijn eruit met een foamroller.

Kiki Bertens maakt ondertussen het Mirakel van Moskou compleet: ook zij wint van Kuznetsova en zet Nederland op 3-0. Het team is door naar de halve finale van de Fed Cup! Niemand had verwacht Rusland te kunnen verslaan, maar het is ze toch mooi gelukt! Dankzij de overwinning behoort het Nederlands vrouwenteam voor het eerst sinds 1977 tot de beste vier landen in de Fed Cup! Gefeliciteerd dames!

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel, Kiki, Cindy en Arantxa aan!