Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Bakker baalt van gemiste kansen

De Bakker baalt van gemiste kansen

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM - Thiemo de Bakker sprak na afloop van zijn verloren partij tegen Borna Coric bij het ABN Amro-toernooi van zijn "zuurste nederlaag ooit".

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige Westlander liet tien setpunten onbenut in de eerste set en ging uiteindelijk in drie lange sets (7-6 (9), 4-6 en 6-3) onderuit tegen de 19-jarige Kroaat. "In eigen land zo veel kansen missen, dat doet wel pijn."

"Op de belangrijke momenten speelde ik te voorzichtig of juist met te veel risico en daar zijn jongens als Coric gewoon te goed voor. Die straffen dat af."

De Bakker wil gaan werken aan zijn niveau op de beslissende momenten in een partij. "Ik moet op de setpunten in de eerste set net zo aanvallend spelen als ik in de tweede set deed. Om dat te bereiken moet ik vaker van dit soort partijen spelen. Dit maak ik liever niet nog een keer mee. In de gehele eerste set speelde ik te verdedigend."

Lichtpuntjes

De mondiale nummer negentig zag ondanks zijn nederlaag ook lichtpuntjes. "Vooral over mijn niveau in de tweede en de derde set ben ik tevreden, toen ging ik aanvallender spelen."

"Het is jammer dat ik op een breakpunt in de derde set de bal tegen de netrand sloeg en hij net aan de verkeerde kant valt. Als ik daar een break plaats, is het ook afgelopen, maar dan in mijn voordeel. Nu mis ik drie games later een makkelijke volley en pakt hij de winst."

De Bakker, die eind vorig jaar zijn rentree maakte in de top honderd van de wereldranglijst door twee challengertoernooien op rij te winnen, hoopt in 2016 voor het eerst in vijf jaar weer in de mondiale top zestig te staan.

"Om daar te komen moet ik dit soort potjes gaan winnen. Ik heb al heel lang niet hoger dan de 85e plaats gestaan, maar ik heb gewoon het niveau om van veel jongens te winnen die daar wel bij horen, zoals Coric."

Beste jaren

De Westlander, die wordt begeleid door coaches Remko de Rijke en Huib Troost, vindt dat hij soms te veel bezig is met zijn ranking.

"Dat is wel een probleem van me. Ik denk op de baan nu veel meer na dan toen ik twintig was en ben me veel bewuster van alles. Ik moet gewoon gaan tennissen en minder met mijn plaats op de wereldranglijst bezig zijn."

De Bakker, ooit de mondiale nummer veertig, denkt dat zijn beste jaren nog voor hem liggen. "Daar ga ik wel van uit. Anders was ik hier niet geweest."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thiemo aan!