Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Danny van Poppel moet debuut bij Team Sky langer uitstellen

Danny van Poppel moet debuut bij Team Sky langer uitstellen

RoadToRio

Cheer!

Danny van Poppel moet zijn debuut bij Team Sky langer uitstellen wegens een knieblessure. De 22-jarige Nederlander ontbreekt in ieder geval in het eerste deel van het voorjaar.

Deel dit artikel op social media

Van Poppel mist onder meer Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne en weet nog niet wanneer hij zijn rentree zal maken. De Utrechter baalt er flink van.

"Ik heb het heel moeilijk gehad, want ik dacht: ik ga knallen in het voorjaar", zegt Van Poppel, die na vorig seizoen de overstap van Trek naar Team Sky maakte, woensdag in het AD.

De sprinter, die bij zijn nieuwe ploeg wordt opgeleid tot klassiekerrenner, besloot vorige week voor zichzelf om langer de tijd te nemen voor zijn herstel. "Ik hoop dit voorjaar nog te rijden. Als ik pijnvrij kan fietsen, ga ik koersen. Ook als de conditie er nog niet is."

"Op dit moment zit er niks anders op. Mentaal heb ik het heel zwaar gehad. Ik was heel teleurgesteld en heb een paar moeilijke dagen gehad. Toen het vorig jaar eindelijk goed liep en ik won, dacht ik: ik ga ook knallen in het voorjaar. Ik heb veel harder en serieuzer getraind en wilde me echt laten zien."

Team Sky maakte dinsdag al bekend dat het met Andrew Fenn, Michal Golas, Christian Knees, Gianni Moscon, Alex Peters, Salvatore Puccio, Luke Rowe en Elia Viviani rijdt in de eerst twee voorjaarskoersen.

Tegenslag

Van Poppel kende in januari al een tegenslag. Toen moest hij wegens zijn kniekwetsuur het trainingskamp van Team Sky in Mallorca verlaten.

"Ik kon bijna niet fietsen van de pijn. Als we met de ploeg weg gingen, stond ik na tien minuten onder de douche. Heel lastig, maar gelukkig heb ik de juiste mensen om me heen om positief te blijven."

De afgelopen twee seizoenen reed Van Poppel voor Trek. In 2013 maakte hij bij Vacansoleil zijn debuut in de Tour de France als jongste deelnemer sinds de Tweede Wereldoorlog.

In de twaalfde etappe van de laatste Ronde van Spanje boekte hij de grootste overwinning uit zijn loopbaan tot dusver.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!