Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Burger verrast bij WTA-toernooi in Rio de Janeiro

Burger verrast bij WTA-toernooi in Rio de Janeiro

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Cindy Burger heeft op het WTA-toernooi van Rio de Janeiro voor een verrassing gezorgd. De Nederlandse qualifier rekende in de eerste ronde af met de Amerikaanse Christina McHale, de nummer vier van de plaatsingslijst.

Deel dit artikel op social media

Burger won na drie sets en 2,5 uur op het Braziliaanse gravel: 7-6 (5), 2-6 en 6-1.

De 23-jarige Volendamse bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi in Rio, de tweede keer dat dat haar lukte op een WTA-toernooi. Met McHale trof Burger de nummer 64 van de wereld, die haar status echter niet kon waarmaken.

Burger, zelf 187e op de mondiale ranking, sloeg in de derde set genadeloos toe. Ze staat in de tweede ronde tegenover een andere qualifier, Elitsa Kostova uit Bulgarije.

De Noord-Hollandse stuntte eerder deze maand met het Nederlandse Fed Cup-team, door topfavoriet Rusland in de eerste ronde van de wereldgroep te verslaan. Burger kwam alleen in actie tijdens het afsluitende dubbel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Cindy aan!