Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester kent met drie zeges uitstekende start op EK

Bouwmeester kent met drie zeges uitstekende start op EK

RoadToRio

Cheer!

GRAN CANARIA - Marit Bouwmeester is uitstekend begonnen aan het EK in Gran Canaria. In de Laser Radial-klasse pakte de Nederlandse zeilster drie overwinningen in drie races en staat ze aan kop.

Deel dit artikel op social media

Ze deelt die koppositie met de Zweedse Josefin Olsson, die uitkomt in de tweede groep en daar ook alles won.

Maxime Jonker staat tiende na een zevende, elfde en vierde plaats. Daphne van der Vaart staat, ondanks een derde plek in de tweede race, op plaats 22. Dewi Couvert (44e) en Caren Niezen (62e) spelen een bijrol op het EK.

Nicholas Heiner is de best presterende Nederlander bij de mannen in de Laser-klasse. Hij zeilde naar een vierde, zesde en zevende stek en staat na drie races vijfde. Nick Thompson won alle races in zijn groep en voert het klassement aan.

Duko Bos (24e), Rutger van Schaardenburg (dertigste), Yuri Hummel (34e), Niels Broekhuizen (zeventigste) en Max Rebel (94e) hebben een inhaalrace voor de boeg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!