Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bos naar de WK baan, maar niet voor de teamsprint

Bos naar de WK baan, maar niet voor de teamsprint

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - Theo Bos is door bondscoach René Wolff geselecteerd voor de sprint en de 1 kilometer tijdrit op de WK begin volgende maand in Londen. De teamsprint rijdt de oud-wereldkampioen niet, terwijl hij juist op dat onderdeel naar de Olympische Spelen wil.

Deel dit artikel op social media

"Theo is op dit moment nog niet sterk genoeg. Zijn startsnelheid is nog te laag om mee te kunnen met de anderen", legt Wolff uit. Matthijs Büchli, Nils van 't Hoenderdaal, Hugo Haak en Jeffrey Hoogland zijn geselecteerd voor de teamsprint op de WK. Die laatste drie werden in november Europees kampioen op dat onderdeel.

"We hebben zijn tijden bekeken tijdens trainingen en de wereldbeker in Hongkong, die waren nog niet goed genoeg om nu het WK te kunnen rijden. Hij weet dat zelf al een tijdje. Theo moet zorgen dat zijn startsnelheid omhooggaat."

Op de WK in Londen (2 tot 6 maart) gaat Bos dus wel van start op de 1 kilometer tijdrit en de sprint. "Dat is een kans voor hem om te bewijzen dat hij nog mee kan met de wereldtop", zegt Wolff. "Zowel voor zichzelf als voor ons."

Bos werd in zijn carrière vier keer wereldkampioen op de sprint, van 2004 tot 2007. In 2006 won hij ook goud op het onderdeel keirin. Op de Spelen van Athene won hij zilver op de sprint.

Bos houdt kans op Rio

Wolff benadrukt dat Bos nog wel kans houdt op de Spelen van Rio op de teamsprint. "Na de WK gaan we op trainingskamp naar Spanje, in mei en juni gaan we op hoogtestage naar Aguascalientes (Mexico, red.). Een maand voor de Spelen bepaal ik wie in Rio de teamsprint gaan rijden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo aan!