Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens kan overwinning op Rusland in Moskou nauwelijks geloven

Bertens kan overwinning op Rusland in Moskou nauwelijks geloven

RoadToRio

Cheer!

MOSKOU - Kiki Bertens kon zondag na haar overwinning op Svetlana Koeznetsova nauwelijks bevatten dat zij Nederland een plek in de halve finale van de Fed Cup had bezorgd.

Deel dit artikel op social media

"Dit is ongelooflijk. Ik denk niet dat iemand vooraf verwacht had dat we deze ontmoeting met Rusland konden winnen, misschien wij zelf ook wel niet. Het is een ongelofelijk goed gevoel", zei Bertens na afloop van haar overwinning in twee sets (6-1 en 6-4) tegen de mondiale nummer nummer 17.

Bertens liet Koeznetsova bewust veel lopen over de baan, na haar lange wedstrijd van zaterdag tegen Richel Hogenkamp. "Ik wist dat zij gisteren een wedstrijd van vier uur in de benen had, dus daar probeerde ik van te profiteren door haar van links naar rechts te sturen. Ik speelde aanvallend tennis en maakte goed gebruik van mijn forehand."

De 24-jarige Wateringse, nummer 106 van de wereldranglijst, won dertien van haar veertien duels in de Fed Cup. De overwinning op Koeznetsova beschouwt ze als de mooiste uit haar loopbaan.

Frankrijk

"We horen nu bij de laatste vier landen in de Fed Cup, dat is niet te bevatten. We realiseren het misschien zelf nog niet eens. We hebben nu een paar maanden om ons voor te bereiden en in april gaan we voor een plek in de finale", aldus Bertens.

Bertens bracht Nederland zaterdag op voorsprong door haar overwinning in twee sets op Jekaterina Makarova. Hogenkamp zette Oranje daarna op 2-0 door Koeznetsova in een historische partij van vier uur met 10-8 in de derde set de baas te blijven.

Het team van Paul Haarhuis is door de overwinning nu acht ontmoetingen op rij ongeslagen. Nederland speelt nu op 16 en 17 april tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Italië en Frankrijk om een plek in de finale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Richel en Cindy aan!