Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bankdrukster Tuinfort voldoet aan kwalificatie-eisen voor Paralympische Spelen in Rio

Bankdrukster Tuinfort voldoet aan kwalificatie-eisen voor Paralympische Spelen in Rio

RoadToRio

Cheer!

KUALA LUMPUR – Paralympisch bankdrukster Melaica Tuinfort staat na de World Cup in Maleisië nog altijd vijfde op de wereldranglijst. Daarmee heeft ze voldaan aan de kwalificatie-eisen voor de Paralympische Spelen. De beste zes van de wereldranglijst die morgen bekengemaakt wordt, plaatsen zich voor Rio 2016.

Deel dit artikel op social media

Tuinfort, die uitkomt in de klasse boven 86 kilogram, verbeterde vorige week in Dubai al haar persoonlijk record naar 124 kilogram. In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur drukte ze zelfs 127 kilogram. Met dit resultaat werd ze derde in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Sportbond KrachtsportNL zal Tuinfort voordragen voor deelname aan de Paralympische Spelen. Als sportkoepel NOC*NSF die voordracht goedkeurt, wordt ze de eerste bankdrukker die voor Nederland op de Spelen in actie komt sinds 2000. Toen was Taqy Parnian in Sydney goed voor een bronzen medaille.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Melaica aan!