Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alpineskiester Jochemsen verovert brons op slalom

Alpineskiester Jochemsen verovert brons op slalom

Paralympisch EK en WK

Cheer!

ASPEN – Paralympisch alpineskiester Anna Jochemsen is derde geworden op de slalom tijdens de finale van de IPC World Cup in het Amerikaanse Aspen. De overwinning ging naar de ongenaakbare Française Marie Bochet, zilver was voor Alana Ramsay uit Canada.

Deel dit artikel op social media

Jochemsen wist in de eerste run al bijna een seconde voorsprong op te bouwen op de concurrenten achter haar. Dit bleek voldoende om het brons in de tweede omloop niet meer in gevaar te brengen. Het is voor de 31-jarige Utrechtse haar vierde bronzen medaille van dit wereldbekerseizoen.

Lastige omstandigheden

Zitskiër Jeroen Kampschreur kwam na twee runs als zevende over de finish. De omstandigheden waren in het Amerikaanse skioord Aspen erg zwaar. Veel skiërs wisten de slalom niet tot een goed einde te brengen. Thomas Mulder, die net als Jochemsen skiet op één been, viel uit in de eerste run.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!