Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Achtste wereldtitel mannen op achtervolging

Achtste wereldtitel mannen op achtervolging

Cheer!

KOLOMNA - Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries en Arjan Stroetinga hebben vrijdag namens Nederland de achtste wereldtitel op de ploegenachtervolging gewonnen en de vierde op rij. Jorien ter Mors werd wereldkampioen op de 1000 meter.

Deel dit artikel op social media

Blokhuijsen, De Vries en Stroetinga waren in de voorlaatste rit op de WK afstanden in Kolomna veel te sterk voor Italië en klokten een goede tijd van 3.40,03.

In de slotrit kwamen Polen en Zuid-Korea nog in actie, maar zij vormden geen bedreiging voor het Nederlandse drietal.

Noorwegen werd tweede in 3.41,26 en de Canadezen pakten het brons in 3.43,28.

Alleen in 2011 wist Nederland niet te winnen op de ploegenachtervolging. Het team, onder leiding van coach Geert Kuiper, is ook olympisch kampioen.

Nederland moest het in Kolomna doen zonder Sven Kramer, die had afgezegd. Jorrit Bergsma werd door Kuiper gepasseerd. Vorig jaar zorgden Kramer, Koen Verweij en De Vries voor de wereldtitel in Heerenveen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!