Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Piek en Muskens in India

Zilver voor Piek en Muskens in India

RoadToRio

Cheer!

LUCKNOW - De Nederlandse badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens zijn er niet in geslaagd om in India de toernooititel van het prestigieuze Syed Modi International Badminton Championships 2016 op hun naam te schrijven. Toch kunnen ze terugkijken op een niet onverdienstelijk toernooi waarin ze tot de finale nog geen game hadden verloren.

Het World Grand Prix Gold toernooi in het Indiase Lucknow, vormde afgelopen week het strijdtoneel voor de wereldtop van het badminton. In de finale van dit toernooi streden het als derde geplaatste duo Piek/Muskens om de toernooititel tegen het als tweede geplaatste Koreaanse duo Jung Kyung Eun/Shin Seung Chan (WR6). De Koreaanse dames waren vandaag in topvorm en openden vanaf de eerste slag de aanval op de Nederlanders.

Piek en Muskens hadden geen passend antwoord op het messcherpe Koreaanse spel. “Zo scherp als wij in de halve finale waren, zo scherp waren de Koreanen nu.” aldus Piek. Na 39 minuten ging de titel aan de neus van de Hollandse dames voorbij. Met een eindstand van 21-15 en 21-13 moesten de Nederlanders genoegen nemen met zilver. Het is de tweede keer voor Jung Kyung Eun/Shin Seung Chan dat ze er vandoor gaan met de titel op een Grand Prix Gold.

Kim Nielsen, de coach van de Nederlandse dames, gaf gister nog aan uitermate tevreden te zijn met het niveau wat de dames tentoonspreidden in de halve finale. Piek en Muskens hadden graag het huzarenstukje van de halve finale willen herhalen, maar daar dacht het Koreaanse duo duidelijk anders over.

Piek: “Een teleurstellend einde van een mooi toernooi. De Koreanen waren erg goed en gaven ons een ‘hard time on court’. Onwards and upwards zoals ze zeggen.” Muskens: "Al met al waren we niet echt slecht, zij waren beter en maakte minimale foutjes. Nu ben ik teleurgesteld natuurlijk, maar eigenlijk kunnen we zeer tevreden terugkijken op dit toernooi.”

Volgende week staan van 5 tot 7 februari de Nederlandse kampioenschappen op het programma in het topsportcentrum Almere, waar Piek en Muskens hun titel willen prolongeren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Eefje aan!