Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Leenstra op 1.000 meter, Ter Mors naar WK sprint

Zilver voor Leenstra op 1.000 meter, Ter Mors naar WK sprint

Cheer!

STAVANGER - Marrit Leenstra heeft op de laatste dag van de wereldbeker in Stavanger zilver gepakt op de 1.000 meter. De nummer twee van de NK sprint finishte in 1.15,22. Leenstra moest alleen Brittany Bowe voor zich dulden.

Deel dit artikel op social media

 

De Amerikaanse Bowe reed sneller dan Jorien ter Mors, die vrijdag de eerste 1.000 meter won. Ze scherpte het baanrecord aan tot 1.14,35. De bronzen medaille was voor de Oostenrijkse Vanessa Bittner (1.15,52). Sanneke de Neeling, Nederlands kampioene sprint, eindigde met 1.16,45 als voorlaatste (negentiende).

Wereldbekerklassement

Bowe is nu al zeker van de eindzege op de 1.000 meter in de wereldbeker. Met 560 punten is ze met alleen nog de wereldbekerfinale voor de boeg niet meer te achterhalen. Nummer twee Heather Richardson staat op 404 punten. Een zege bij de wereldbekerfinale is 150 punten waard.

Ter Mors zeker van WK sprint

Ter Mors ging er al vanuit, maar ze weet het nu ook zeker. Zonder in actie te komen kwalificeerde de 26-jarige Twentse zich voor de WK sprint in Seoul. Ter Mors heeft het klassement gewonnen over de snelste 500 en 1.000 meter.

Margot Boer, Janine Smit, Anice Das en Floor van den Brandt kwamen dit weekend niet in de buurt van de tijden van Ter Mors. Na de eerste dag besloot Ter Mors al naar Nederland te vliegen, omdat ze dacht dat haar tijden (37,99 op de eerste 500 en 1.14,52 op de eerste 1.000 meter) wel genoeg waren. Daar heeft ze gelijk in gekregen.

Ter Mors komt in Zuid-Korea samen met Sanne de Neeling en Marrit Leenstra in actie tijdens het wereldkampioenschap. Die laatste twee kwalificeerden zich voor het toernooi in Seoul via de NK sprint.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!