Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilers op dreef bij wereldbeker Miami

Zeilers op dreef bij wereldbeker Miami

RoadToRio

Cheer!

MIAMI - De Nederlandse zeilers domineren op het water bij Miami. Halverwege de wereldbekerwedstrijd gaan ze in vijf klassen aan de leiding. Windsurfers Dorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus, Rutger van Schaardenburg (Laser), Marit Bouwmeester (Laser Radial) en het Nacra-duo Mandy Mulder en Coen de Koning voeren het klassement aan.

Er stond weinig wind gedurende de derde dag van de World Cup. "Het waren zware races, heel fysiek", oordeelde Van Rijsselberghe, die een kleine voorsprong van drie punten heeft op de Pool Pawel Tamowski en de Brit Nick Dempsey. "Fysiek was het heel zwaar. Er ontbreken enkele jongens uit de wereldtop. De eerste vijf zitten dicht bij elkaar." Kiran Badloe staat zevende.

De Geus in vorm

In de RS:X-klasse bij de vrouwen is de top drie van het laatste WK aanwezig. De Geus wordt in het klassement gevolgd door de Braziliaanse Patricia Freitas. "Ik ben blij dat ik ook met licht weer de Chinese vrouwen kan voorblijven. Tactisch, strategisch en technisch gaat het supergoed."

Bouwmeester wint veel

Marit Bouwmeester begon in Miami met een zesde plaats, ,maar won vervolgens race twee, drie, vier en vijf. "Ik had wel een goede dag op het water." De Belgische Evi van Acker is haar eerste concurrente. De Chinese olympisch kampioene Xu Lijia staat derde.

Rutger van Schaardenburg heeft in de Laser-klasse een redelijk gat met de concurrentie geslagen. "Het zijn lastige omstandigheden, maar het gaat heel goed. Met gelegenheidscoach Roy Heiner hebben we een duidelijk plan opgezet: verstandig over de baan gaan en alle opties openhouden. Het resulteert in goede wedstrijden." Nicolas Heiner begon de dag als nummer vier van het klassement, maar zakte terug naar veertien.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Claire, Nina, Rutger, Lilian, Coen, Pieter-Jan, Dorian, Mandy, Marit en Kiran aan!