Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zaalhockeysters weer Europees kampioen

Zaalhockeysters weer Europees kampioen

Cheer!

MINSK - De Nederlandse zaalhockeysters hebben de Europese titel geprolongeerd. De ploeg van bondscoach Marieke Dijkstra versloeg in Minsk in de finale Polen met 6-2.

Deel dit artikel op social media

Nederland, ook wereldkampioen, had in de groepsfase al met 9-0 van de Poolse vrouwen gewonnen. In de finale duurde het echter lang voor Oranje afstand kon nemen. Halverwege leidde Nederland met slechts 2-1. Donja Zwinkels en Lieke van Wijk zetten Nederland op 2-0, via een strafcorner scoorde Polen tegen. Nederland miste vervolgens een handvol kansen. Ook een strafbal ging er niet in.

Alsnog hoge score

Na rust bleef Polen in eerste instantie goed bij. Lieke Hulsen tekende voor 3-1, maar opnieuw kwam Polen terug tot één treffer. Na de 4-2 van Lisanne de Lange was het verzet wel gebroken. Marijn Veen zorgde met twee treffers alsnog voor een hoge score: 6-2,

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!