Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wispelturige Knegt op zoek naar perfectie op EK

Wispelturige Knegt op zoek naar perfectie op EK

EK en WK

Cheer!

SOTSJI - Ondanks materiaalproblemen en "lichte pijn" aan zijn rechtervoet kijkt titelverdediger Sjinkie Knegt redelijk tevreden terug op de eerste finaledag van de EK shorttrack. "Ik heb het maximale uit mijn materiaal gehaald", zegt Knegt. "Nu is het hopen dat we morgen nog een klein stapje kunnen zetten en dat het gewoon perfect is."

Deel dit artikel op social media

De EK shorttrack begonnen voor titelverdediger Sjinkie Knegt niet vlekkeloos. Hij miste de finale op de 1.500 meter, maar vocht zich terug op de 500 meter met winst. Daardoor staat de Fries na de eerste finaledag op de tweede plaats in het klassement en is het goud nog binnen handbereik.

Het verschil in het klassement met de Rus Semen Jelistratov bedraagt twintig punten. Morgen staan de 1.000 meter en de superfinale op het programma.

Pijnstillers voor de rechtervoet

Knegt rijdt in Sotsji al twee dagen rond met een pijnlijke rechtervoet. Hij wisselde al eerder van schoenen, maar zijn rechterschoen knelt waardoor hij op het ijs soms problemen heeft met zijn techniek. "Ik heb lichte pijn aan mijn voet, maar er is prima mee te schaatsen. Ik heb wel een klein beetje medicatie genomen om de pijn te verzachten. Het is afwachten hoe de voet er morgen bij staat", aldus Knegt.

Ook volgens bondscoach Jeroen Otter is het belangrijk hoe de voet van Knegt vanavond reageert na een dag op het ijs. "Is het rustig, dan kan hij prima rijden. Als het vanavond weer opspeelt dan begint het weer van voor af aan", aldus de coach.

Meer materiaalproblemen

Ook Jorien ter Mors had last van materiaalproblemen. De Nederlandse favoriete begon goed aan het toernooi door op de 1.500 als tweede te finishen, maar op de 500 meter verloor ze bij de start een stuk ijzer. Daardoor miste ze de finale op de kortste afstand.

Voor Ter Mors lijkt het goud daardoor een stuk verder weg. De Britse Elise Christie won beide afstanden en gaat ruim aan de leiding in het klassement. Ter Mors baalt, maar geeft nog niet op: "Het gat met Christie is groot. Zo wilde ik de eerste dag niet eindigen. Maar ik hoop morgen de 1.000 meter te winnen en hopelijk kan ik dan nog wat doen op de drie kilometer."

De Nederlandse vrouwen liggen wel op koers voor zilver en brons. Christie staat na twee afstanden op 68 punten, Lara van Ruijven staat tweede met 22 punten. Suzanne Schulting en Jorien ter Mors hebben tot nu toe 21 punten verzameld en staan gedeeld derde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjinkie aan!