Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Welten, Sombroek en Van der Horst uitgeroepen tot hockeyer van het jaar

Welten, Sombroek en Van der Horst uitgeroepen tot hockeyer van het jaar

RoadToRio

Cheer!

Lidewij Welten en Robert van der Horst zijn dinsdag door de internationale hockeyfederatie FIH voor het eerst in hun carrière uitgeroepen tot de beste hockeyster en hockeyer van het jaar. Joyce Sombroek zorgde voor het derde Nederlandse succes bij de 'Hockey Stars awards', want de Oranje-doelvrouw werd voor het tweede jaar op rij gekozen tot beste keepster.

Deel dit artikel op social media

De 31-jarige Van der Horst is de eerste Nederlander die de prijs bij de mannen verovert sinds Teun de Nooijer in 2006.

De aanvoerder van het Nederlands team kreeg de voorkeur boven de Australiër Mark Knowles - de winnaar van 2014 - de Belg John-John Dohmen, de Duitser Tobias Hauke en Knowles' landgenoot Chris Ciriello.

De 25-jarige Welten volgt ploeggenote Ellen Hoog op, die dit jaar niet was genomineerd voor de prestigieuze prijs. De Britse Alex Danson, de Argentijnse Delfina Merino, de Australische Jodie Kenny en de Zuid-Koreaanse Mi-Hyun Park en dus Welten waren dat wel.

Stockmann

Jaap Stockmann maakte kans om zijn titel als beste keeper van het jaar te prolongeren, maar de Nederlander moest de prijs aan de Ierse Kampong-doelman David Harte laten.

Xan de Waard en Maria Verschoor waren genomineerd om tot talent van het jaar te worden uitgeroepen, maar die prijs ging naar de Engelse Lily Owsley. Bij de mannen won Christopher Rühr uit Duitsland.

De prijzen zullen in de komende weken in Nederland worden uitgereikt aan Welten, Van der Horst en Sombroek.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lidewij, Robert en Joyce aan!