Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters via eindsprint naar vijfde zege

Waterpolosters via eindsprint naar vijfde zege

RoadToRio

Cheer!

BELGRADO - De Nederlandse waterpolosters zijn ongeslagen gebleven in de groepsfase van het EK. Oranje won maandag tegen Griekenland ook zijn vijfde pouleduel in Belgrado: 11-10

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse vrouwen stonden bijna het hele duel op achterstand, maar een knappe comeback in de laatste periode bezorgde het team de overwinning.

Gezien de stand was de wedstrijd niet meer van belang, want Oranje was voor het duel al zeker van de groepswinst, terwijl de Griekse vrouwen wisten dat ze als vierde zouden eindigen.

Woensdag neemt de ploeg van bondscoach Arno Havenga het om 13.30 uur in de kwartfinales op tegen de nummer vier van groep B. Dinsdag zal worden bepaald of dat Frankrijk, Servië of Duitsland wordt.

De winnaar van zilver op het WK van vorig jaar verdient alleen een ticket voor de Spelen van komende zomer in Rio als ze de Europese titel verovert. Anders volgt in maart een olympisch kwalificatietoernooi in Gouda.

Rommelig

Oranje maakte in de eerste vier groepswedstrijden grote indruk, maar tegen Griekenland begon de ploeg slap. Het leverde een rommelige openingsfase en een 3-0 achterstand op. Amarens Genee tekende met nog minder dan een minuut op de klok in de eerste periode pas voor de eerste Nederlandse treffer: 3-1.

De nummer twee van het vorige EK begon feller aan de tweede periode en dat leverde de 3-2 op van Lieke Klaassen, maar Grienland bleef het Nederland erg lastig maken. Havenga probeerde zijn team met een time-out op scherp te zetten, maar halverwege stond Oranje met 6-4 achter.

Aanvoerder Yasemin Smit begon de derde periode met een goal, maar de Griekse vrouwen hadden een antwoord op elke treffer van Nederland. Aan het eind van de derde periode was het verschil drie in het voordeel van de wereldkampioen van 2011 (10-7).

In de laatste periode liet Oranje zien dat het toch graag ongeslagen wilde blijven op dit EK. Maud Megens bracht Nederland met vier minuten te gaan op gelijke hoogte (10-10) en met nog een minuut op de klok bezorgde diezelfde Megens haar ploeg zelfs de zege met een hard schot in de kruising.

Sabrina van der Sloot was topscorer van Nederland met drie treffers. Klaassen en Megens vonden twee keer het net.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yasemin, Maud, Nomi, Sabrina, Laura, Leonie, Dagmar, Amarens, Marloes, Lieke, Isabella, Debby en Vivian aan!