Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters 'doodziek' van verloren EK-finale tegen Hongarije

Waterpolosters 'doodziek' van verloren EK-finale tegen Hongarije

Coaching RoadToRio

Cheer!

BELGRADO - De Nederlandse waterpolosters baalden vrijdag stevig van de 9-7 nederlaag tegen Hongarije in de eindstrijd van het EK. 

Deel dit artikel op social media

"We zijn hier doodziek van'', treurde bondscoach Arno Havenga bij de NOS. "In het verleden waren we blij met zilver, maar nu niet.''

De waterpolosters bulkten op het EK van het zelfvertrouwen en rekenden na twee verloren finales op goud. "We hadden hier gewoon Europees kampioen moeten worden, dat was ook het enige doel'', zei Havenga, die bekende dat zijn ploeg juist in de finale niet overtuigde.

"Het was een heel fysieke wedstrijd, die veel kracht en energie kostte. De overtuiging die we in voorgaande wedstrijden lieten zien, ontbrak nu.''

Sevenich

Vivian Sevenich sprak van "de grootste anticlimax ooit''. Ze was ervan overtuigd dat Oranje na twee keer zilver eindelijk goud zou pakken. "Ik zei vanochtend nog: drie keer is scheepsrecht. Maar niet dus. We moeten door, maar dat is nu even heel moeilijk.''

Ze vond de medaille-uitreiking vreselijk. "Het was een kwelling om daar te staan. Zwaarder kun je niet verliezen. We waren het hele toernooi zo goed. En op het moment dat je er moet staan, schiet je tekort."

Nederland liep bovendien een olympisch ticket mis. De ploeg van Havenga krijgt in maart nog een kans om zich via een kwalificatietoernooi te plaatsen voor de Spelen in Rio de Janeiro. In Gouda liggen vier olympische startbewijzen klaar

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arno en Vivian aan!