Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpoloërs verliezen van Kroatië

Waterpoloërs verliezen van Kroatië

RoadToRio

Cheer!

BELGRADO - De Nederlandse waterpoloërs hebben in de achtste finales op de EK niet kunnen stunten. De mannen van coach Robin van Galen weerden zich in Belgrado kranig tegen Kroatië, maar konden een nederlaag tegen de olympisch kampioen niet voorkomen: 9-16.

Deel dit artikel op social media

Jorn Winkelhorst bracht Oranje uit een prima uitgespeelde man-meer brutaal op een 1-0 voorsprong, maar de Kroaten zetten dat al in het eerste kwart recht: 1-4. Daarna bleef de schade, ook omdat Kroatië niet van zins was met krachten te smijten, beperkt.

Oranje kwam in het tweede en derde kwart van 4-11 zelf nog knap terug tot 7-11. Daarna gooide Kroatië, dat met name via de linkshandige schutter Maro Jokovic en Sandro Sukno zijn grote klasse etaleerde, de deur in het slot.

Nederland speelt nu op het EK om de plaatsen 9 t/m 16 tegen de verliezer van het duel tussen Georgië en Hongarije, waarbij nog een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi kan worden verdiend.

Dat duel, dinsdagochtend om elf uur, wordt rechtstreeks uitgezonden op NOS.nl. Het commentaar is van Joop Vernooy.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yoran, Lars, Robin, Lars, Jesse, Eelco, Ruben, Luuk, Roeland, Joep, Ruud, Thomas, Jorn en Robin aan!