Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpoloërs buigen voor Frankrijk op EK

Waterpoloërs buigen voor Frankrijk op EK

RoadToRio

Cheer!

BELGRADO - De Nederlandse waterpoloërs hebben op de EK met 8-11 verloren van Frankrijk: 1-5, 5-2, 1-3, 1-1. Oranje, dat aanvallend geen vuist kon maken, speelt nu zaterdag om de elfde plaats tegen Duitsland.

Deel dit artikel op social media

Frankrijk is niet bepaald een topper. In 2001 werden de Fransen laatste, waarna ze pas in 2014 weer van de partij waren op een EK en in Boedapest als tiende eindigden. In Belgrado wonnen ze alleen van Malta.

Oranje werd in de beginfase overrompeld en na 2,5 minuut vroeg een boze bondscoach Robin van Galen bij een 0-3 achterstand een time-out aan. Na een uitstekend tweede kwart, waarin Nederland terugkwam van 1-5 naar 6-7, scoorde Oranje in het derde kwart alleen uit een strafworp. Frankrijk liep weer uit en kwam niet meer in gevaar.

De Nederlandse waterpoloërs verzekerden zich woensdag na een zege op Georgië wel al van een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi voor de Spelen in Rio de Janeiro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Luuk, Thomas, Roeland, Joep, Lars, Lars, Yoran, Jorn, Ruud, Jesse, Eelco, Ruben en Robin aan!