Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volg de waterpolodames op weg naar Rio

Volg de waterpolodames op weg naar Rio

RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Vandaag zijn de Nederlandse waterpolosters vertrokken naar Belgrado. In de Servische hoofdstad worden van 10 tot en met 23 januari de Europese kampioenschappen waterpolo gehouden. De meiden van bondscoach Arno Havenga gaan voor niets minder dan de eerste plaats.

Deel dit artikel op social media

Behalve de titel levert ze dat ook een ticket op voor de Olympische Spelen in Rio. Wil jij dicht op de ploeg zitten en al hun nieuws als eerste weten? Volg ze dan op Twitter via @waterpolodames en op Facebook via Waterpolodames.

Ook de Nederlandse mannen doen mee. Zij mikken op een plaats bij de eerste twaalf, wat goed is voor deelname aan het Olympisch kwalificatietoernooi, later dit jaar in Triëst. Volg hen op Twitter via @Oranjewaterpolo.

Voor de vrouwen is directe plaatsing voor de Spelen dus de inzet in Belgrado. Dat is een reële optie, want het vorige EK, in 2014 in Boedapest, bereikte Oranje de finale, waar Spanje net te sterk was. Vorig jaar werd Nederland zelfs tweede op het WK in Kazan.

Mocht de equipe van Arno Havenga er niet in slagen zich op het EK te plaatsen voor Rio, dan zijn er van 21 tot en met 28 maart nog tickets te verdelen op het Olympisch kwalificatietoernooi in Gouda.

Bij de loting voor het EK werden de Nederlandse vrouwen gekoppeld aan Hongarije, Rusland, Griekenland, Portugal en Turkije.

Volledige poule-indeling:

Vrouwen

Poule A: Nederland, Hongarije, Rusland, Griekenland, Portugal, Turkije.
Poule B: Spanje, Servië, Italië, Duitsland, Frankrijk, Kroatië.

Poulewedstrijden Nederland:
10 januari 15:15 uur: Nederland-Hongarije
12 januari 12:30 uur: Turkije-Nederland
14 januari 11:00 uur: Nederland-Portugal
16 januari 15:15 uur: Rusland-Nederland
18 januari 15:15 uur: Nederland-Griekenland

De nummers 1 tot en met 4 gaan door naar de kwartfinales (1-4, 2-3).

Bij de NOS is een aantal wedstrijden van Nederland op het EK live te bekijken. Op NOS.nl donderdag 14 januari tegen Spanje (mannen) en zaterdag 16 januari tegen Rusland en maandag 18 januari tegen Griekenland (beide vrouwen). Vanaf de achtste finales zijn alle wedstrijden van Nederland te zien op NOS.nl en de finales ook live op televisie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yasemin, Maud, Vivian, Lieke, Amarens, Dagmar, Leonie, Nomi, Sabrina, Isabella, Laura, Debby en Marloes aan!