Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voetbalsters in oefeninterland langs Denemarken

Voetbalsters in oefeninterland langs Denemarken

RoadToRio

Cheer!

BELEK - Het Nederlands vrouwenelftal heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Turkije winnend afgesloten. In het Limak Arcadia Football Centre in Belek werd Denemarken met 2-0 verslagen. Lieke Martens en invaller Shanice van de Sanden waren de doelpuntenmakers.

Deel dit artikel op social media

Het lukte de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan pas na rust afstand te nemen. Linksbuiten Lieke Martens opende de score ver in de tweede helft. Invalster Shanice van de Sanden besliste het duel.

Oranje heeft in Turkije een trainingskamp belegd ter voorbereiding op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in eigen land. Het OKT wordt van 2 tot en met 9 maart in Rotterdam gespeeld. Nederland moet eerste worden in een poule met Noorwegen, Zweden en Zwitserland om zich te plaatsen voor de Spelen in Rio de Janeiro. 

Bondscoach Van der Laan was content met de zege op de Denen: "Als we puur naar het resultaat kijken, kunnen we tevreden zijn. Zo'n overwinning geeft toch weer vertrouwen. Maar het is ook duidelijk dat we in aanloop naar het OKT nog stappen moeten maken. Deze wedstrijd was ook een test. Veel meiden spelen nu geen competitie of komen net uit de winterstop. Het is goed om te zien dat ze er fysiek gezien toch behoorlijk goed op staan." 

De voetbalsters wisten zich nog nooit te plaatsen voor de Spelen.

De 21-jarige Jackie Groenen, die door de bondscoach voor het eerst bij de selectie was gehaald, maakte in de tweede helft haar debuut voor Oranje. Van der Laan: "Jackie maakt deze week een goede indruk. Ze is een allround middenvelder. Ze is goed aan de bal, maar schuwt de duels ook niet."
 
Maandag speelt Oranje nog een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Die wedstrijd begint om 09.00 uur Nederlandse tijd.
 
Statistieken:
Denemarken - Nederland 0-2 (0-0).
Scoreverloop: 70. 0-1 Lieke Martens; 90. 0-2 Shanice van de Sanden.
Opstelling Nederland: Van Veenendaal, Van Es, Van der Gragt, Van den Berg, Janssen, Dekker, Spitse (62. Groenen), Van de Donk, Martens, Miedema, Melis (76. Van de Sanden).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke, Shanice, Vivianne, Sari, Stefanie, Dominique, Manon, Daniëlle, Anouk, Sherida en Mandy aan!