Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vluchtelingen mogen met olympische vlam lopen

Vluchtelingen mogen met olympische vlam lopen

RoadToRio

Cheer!

ATHENE - Op weg van Olympia naar Rio de Janeiro zal de olympische vlam een stuk gedragen worden door enkele vluchtelingen uit een opvangkamp in Athene. Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité IOC maakte dat donderdag bekend. Het IOC wil hiermee het vluchtelingenprobleem over de hele wereld extra onder de aandacht brengen.

Deel dit artikel op social media

De olympische vlam vertrekt op 21 april in Olympia en verlaat 12 dagen later Griekenland. Na aankomst op 3 mei in Brazilië maakt de vlam nog een reis van 100 dagen door Brazilië. Op Griekse bodem passeert de toorts een vluchtelingenkamp bij Athene. "Een aantal vluchtelingen uit het kamp zal gevraagd worden mee te doen als fakkeldrager", aldus Bach. "Geen groot aantal, vijf tot tien mensen."

Griekenland is de afgelopen tijd overspoeld door meer dan een miljoen vluchtelingen uit landen die in een oorlogssituatie verkeren. De olympische vlam passeert een opvangkamp waar vooral Iraanse en Afghaanse vluchtelingen zitten. Het IOC had eerder al bekendgemaakt dat topsporters die hun eigen land zijn ontvlucht en als vluchteling leven de mogelijkheid krijgen in Rio de Janeiro mee te doen onder de olympische vlag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!