Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijfde plaats voor Luiten in Abu Dhabi

Vijfde plaats voor Luiten in Abu Dhabi

RoadToRio

Cheer!

ABU DHABI - Joost Luiten is als vijfde geëindigd in het Abu Dhabi HSBC Golf Championship. Na een uitstekend slot in de derde ronde op zondagochtend had de Nederlander vanaf de tweede plaats een goede uitgangspositie voor een nieuwe overwinning. Maar in de laatste groep in de laatste ronde kwam hij niet verder dan level par en een plaats in de subtop. De overwinning ging naar Rickie Fowler.

Deel dit artikel op social media

In de vroege ochtend had de Nederlander eerst nog acht holes van ronde drie af te ronden. Na een par op elf noteerde Luiten op de par-3 twaalfde een dubbel bogey en verloor hij terrein in het klassement. 

Op veertien volgde nog een bogey, maar dankzij een uitstekende birdie-birdie-par-eagle finish verzekerde Luiten (-11) zich van een plek in de laatste groep, met Rickie Fowler (-13) en de Belg Thomas Pieters (-10) aan zijn zijde.

In de vierde ronde kon Luiten het spectaculaire spel waarmee hij de derde ronde had afgerond niet doortrekken. Na zes parren volgde er een bogey en pas op de twaalfde kon de 30-jarige professional wat terug doen: een goede birdieputt verdween midden in de hole zodat Luiten weer terugging naar -11. De birdies bleven in het restant van de kaart en zo tekende Luiten voor een ronde in 72 slagen (level par) en een gedeeld vijfde plaats, zijn beste resultaat in dit toernooi.

'Het was goed om in het eerste toernooi van 2016 in de laatste flight te spelen en in contention te zijn', zei Luiten. 'Helaas had ik niet echt goede breaks en had ik vandaag helaas een bevroren putter! Erg jammer, maar al met al was dit gewoon een solide week! Mijn ballstriking was gewoon goed en heb de eerste drie dagen ook gewoon goed staan putten', aldus de viervoudig European Tour winnaar.

Luiten werd al twee keer zesde op Abu Dhabi Golfclub. Deze vijfde plaats, in zijn tweede wedstrijd dit seizoen, levert hem een cheque op van € 71.613. In zijn eerste wedstrijd van het seizoen 2016, het Alfred Dunhill Championship, werd Luiten ook gedeeld vijfde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!