Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier judomedailles op tweede dag European Open Sofia

Vier judomedailles op tweede dag European Open Sofia

RoadToRio

Cheer!

Op de tweede dag van de European Open in Sofia hebben vier Nederlanders een medaille veroverd. Brons was er voor Frank de Wit (-81 kg), Michael Korrel (-100 kg), Natascha Ausma (-70 kg) en Karen Stevenson (-78 kg).

Deel dit artikel op social media

De Wit versloeg in de klasse tot 81 kilogram landgenoot Neal van de Kamer op ippon. De Wit begon sterk aan het toernooi en won zijn eerste partij met een verwurging van Anzori Bibilashvili (GEO). In de tweede ronde won de 19-jarige judoka met straffen van Emirhan Yucel uit Turkije. De Duitser Dominic Ressel was in de kwartfinale binnen twee minuten te sterk voor De Wit waardoor de Nederlander naar de herkansingsronde mocht. Hier wist hij vlak voor tijd ippon te scoren tegen Rustam Alimli (AZE). Ook Van de Kamer begon sterk aan het toernooi. Hij werd poulewinnaar doordat hij Srjan Mrvaljevic (MNE), Zebeda Rekhviashvili (GEO) en Ziya Namazov (AZE) versloeg. In de halve finale was de Georgiër Giorgi Papunashvili op ippon te sterk waardoor Van de Kamer het moest opnemen tegen De Wit.

Michael Korrel won ook een bronzen medaille in Bulgarije. In de klasse -100 kilogram won de Nederlander met waza-ari de medaille van Vincenzo Darco uit Italië. Korrel won zijn eerste twee wedstrijden van Andrii Boloban uit Oekraïne en Frederik Joergensen uit Denemarken. In de halve finale moest de Nederlander het opnemen tegen Ramadam Darwish uit Egypte die op straffen te sterk was voor Korrel.

Ook Karen Stevenson veroverde in Sofia een bronzen medaille. De judoka, die in de klasse tot 78 kilogram uitkomt, won de medaille door Ivana Maranic (CRO) met waza-ari op het scorebord te verslaan. Haar eerste partij won de Nederlandse met shido verschil van de Duitse Maike Ziech. In de kwartfinale was de Portugese Yahima Ramirez met yuko te sterk waardoor Stevenson zich via de herkansing terug kon vechten om vervolgens te strijden om de bronzen plak. Larissa Groenwold, actief in dezelfde gewichtsklasse, verloor haar eerste wedstrijd met waza-ari van de Sloveense Klara Apotekar waardoor het toernooi snel voor haar eindigde.

Natascha Ausma maakt het rijtje compleet met haar gewonnen bronzen medaille. In de klasse -70 kilogram versloeg ze op een straf Valentina Maltseva uit Rusland. Ausma wist haar eerste twee wedstrijden vol overtuiging te winnen van Gabriela Gigova (BUL) en Giulia Cantoni (ITA). De Zwitserse Juliane Robra was in de kwarfinale te sterk voor de Nederlandse. Via de herkansing won Ausma haar partij van Jovana Pekovic (MNE) waardoor ze mocht strijden om brons.

Dax Biesbrouck greep in de gewichtsklasse tot 90 kilogram net naast een medaille. Op shido’s won Tural Safguliyev (AZE) de strijd om brons. Biesbrouck won tot de kwartfinale zijn partijen met vol punt van de Duitser Dario Kurbjeweit Garcia en Aleksandr Marmeljuk uit Estland. In de kwartfinale was de Hongaar Gabor Ver binnen een halve minuut te sterk voor Biesbrouck waardoor de Nederlander zich via herkansing kon terugvechten voor de strijd om brons.

 In dezelfde klasse vertegenwoordigden Michel Verhagen en Rico Harder ook Nederland. Verhagen won zijn eerste partij met shido van Alon Sasson (ISR) maar ging in de tweede ronde onderuit tegen Tural Safguliyev (AZE). Harder verloor zijn eerste wedstrijd van de Braziliaan Eduardo Bettoni.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank en Michael aan!