Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Breggen wil niet meer vergeleken worden met Vos

Van der Breggen wil niet meer vergeleken worden met Vos

RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Anna van der Breggen was vorig jaar met afstand de beste wielrenster van Nederland. Ze won grote wedstrijden, veroverde drie medailles op de WK in Richmond en eindigde het jaar als de nummer een van de wereldranglijst. Dit jaar moet Van der Breggen bewijzen dat ze het ook kan als Marianne Vos meedoet.

Deel dit artikel op social media

"Het was een heel goed jaar. Ik had voorafgaand het seizoen doelen gesteld en die heb ik behaald. En nog veel meer extra." Op haar erelijst staan de eindzege in de Giro Rosa, de Nederlandse titel tijdrijden, WK-brons op de ploegentijdrit en WK-zilver bij de tijdrit en de wegrace. "Ik was erop gebrand meer te gaan winnen. En dat is wel gelukt."

Voor 2016 stelde Van der Breggen zich nieuwe doelen. "Ik wil het vorige seizoen evenaren en in vorm zijn op het goede moment." Bijvoorbeeld tijdens de Spelen in Rio. "Daar is alles op gericht."

Na de WK zijn de verwachtingen hooggespannen, maar daar maakt Van der Breggen zich niet druk om. "Met die druk leer je omgaan." Toch gaat die nieuwe status het haar wel moeilijker maken. "Ik sta nu bij sommige wedstrijden als winnares aan de start. Iedereen kijkt naar mij, dat maakt het ook lastiger om te koersen."

In het jaar van haar grote doorbraak werd Van der Breggen vaak vergeleken met de afwezige Vos. Een vergelijking die de 25-jarige inmiddels wel beu is. "Wel een beetje ja. We zijn eigenlijk heel verschillend. Marianne is een multitalent. Ze kan alles. Om daarmee te worden vergeleken... Ik ben gewoon een heel andere renster."

Als Vos terugkeert in het peloton is Van der Breggen niet meer onbetwiste kopvrouw bij RaboLiv. Wordt het niet tijd voor Van der Breggen om op eigen benen te gaan staan, als kopvrouw van een eigen ploeg? "Nou, dat is niet iets waar ik echt mee bezig ben. Een eigen ploeg staat nog niet op de planning."

Nog niet. Maar als Rio net zo'n succes wordt als Richmond heeft Van der Breggen misschien wel een nieuw doel voor 2017.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna aan!