Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Trucker De Rooy schrijft Dakar Rally op zijn naam

Trucker De Rooy schrijft Dakar Rally op zijn naam

Cheer!

Trucker Gerard de Rooy heeft zaterdag de Dakar Rally op zijn naam geschreven. Zijn leidende positie kwam in de slotetappe naar Rosario niet meer in gevaar.

Deel dit artikel op social media

De Rooy won de Dakar Rally voor de tweede keer. In 2012 was hij ook al de beste. Hij is de eerste Nederlander die de Dakar Rally tweemaal wint.

Airat Mardejev uit Rusland eindigde als tweede in het algemeen klassement.

Hans Stacey won de slotproef over 180 kilometer naar de Argentijnse finishplaats Rosario. Hij liet Mardejev en de Argentijn Federico Villagra achter zich. De Rooy eindigde kwam op vier minuten als vierde over de finish.

Peterhansel

Stéphane Peterhansel schreef voor de twaalfde keer in zijn loopbaan de Dakar Rally op zijn naam. De Fransman won de rally voor de zesde keer in een auto.

De 50-jarige Peterhansel was ook zes keer op een motor de sterkste in de Dakar Rally.

In zijn Peugeot eindigde 'Monsieur Dakar' in de laatste etappe naar Rosario als negende. Sebastien Loeb schreef de slotrit op zijn naam. Mikko Hirvonen werd tweede en Cyril Despres legde beslag op de derde plaats.

Mini-coureur Nasser Al-Attiyah, die vorig jaar de Dakar Rally nog won, eindigde de rally op meer dan een half uur van Peterhansel als tweede. Giniel de Villiers (Toyota) maakte het podium compleet.

Van Loon

De Nederlander Erik van Loon eindigde in zijn Mini als dertiende in het algemeen klassement.

In 2004, 2005, 2007, 2012 en 2013 was Peterhansel al eens de beste bij de auto's. Als motorrijder pakte hij eveneens zes keer de eindoverwinning (1991, 1992, 1993, 1995, 1997, 1998). Peugeot, dat na 25 jaar afwezigheid zijn rentree in de Dakar maakte, won de Dakar Rally voor het eerst sinds 1990.

Price

Bij de motoren rondde Toby Price zijn dominante optreden deze editie van de rally door Zuid-Amerika succesvol af. De vijfde plaats in de dertiende en laatste proef naar Rosario volstond om de eindzege veilig te stellen.

De 28-jarige crosser uit het fabrieksteam van KTM nam na zijn zege in de achtste etappe definitief de leiding en stond deze niet meer af. Het was pas zijn tweede deelname aan de woestijnrally. Price is de eerste Australische winnaar van de Dakar Rally.

De Slowaak Stefan Svitko (KTM) eindigde als tweede in het eindklassement op bijna veertig minuten. De derde plaats was voor de Chileen Pablo Quintanilla (Husqvarna), die ook de slotproef won. Beste Nederlander was routinier Frans Verhoeven op de achttiende plaats. Hans Vogels boekte zijn beste dagklassering met de elfde plaats in de laatste etappe en eindigde op de 23e plaats in de rally.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!