Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Taekwondoka Oogink helpt Nederland aan ticket voor Rio

Taekwondoka Oogink helpt Nederland aan ticket voor Rio

RoadToRio

Cheer!

ISTANBUL - Taekwondoka Reshmie Oogink heeft Nederland op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Istanbul aan een olympisch startbewijs geholpen. De 26-jarige Almelose eindigde in de Turkse stad als tweede. De winnaar en de runner-up hielpen hun land aan een zogeheten quotumplaats voor de Olympische Spelen. Wie die plaats in gaat vullen wordt later beslist.

Deel dit artikel op social media

In de klasse van Oogink stond zeven taekwondoka’s aan de start. De Nederlandse was als eerste geplaatst en had aan een overwinning op de Sloveense Nusa Rajher voldoende voor een plaats in de finale. Daarin was de Noorse Tina Skaar te sterk.

Van Baaren en Zohri
Joyce van Baaren en Rafik Zohri slaagden er niet in een quotumplaats veilig te stellen. Van Baaren moest in de klasse tot 67 kg drie keer winnen, maar na een zege op de Tsjechische Iveta Jirankova riep Ana CiuChitu uit Moldavië haar in de kwartfinales een halt toe.

Zohri verloor bij de mannen (-68kg) in de eerste ronde van Boris Ruiz uit Andorra.

Jeroen Wanrooij komt zondag in actie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Reshmie, Joyce, Rafik en Jeroen aan!