Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Slecht slot kost Luiten plek in top tien bij Qatar Masters

Slecht slot kost Luiten plek in top tien bij Qatar Masters

RoadToRio

Cheer!

QATAR - Joost Luiten is zaterdag net buiten de top tien geëindigd bij de Qatar Masters. De Nederlandse golfer verspeelde op de laatste drie holes een toppositie.

Deel dit artikel op social media

De 30-jarige Luiten stond voor de zestiende hole op -3 voor zijn slotronde in Doha, maar een bogey op de korte par 4 wierp hem terug naar de gedeeld dertiende plaats in het eindklassement.

"Ik stond er na vijftien holes goed voor", aldus Luiten op zijn eigen site. "Met vier birdies en een bogey presteerde ik gewoon sterk want er stond weer flink veel wind. Op hole 16 ging het helaas mis. Mijn afslag stuitte via een rots het water in en ik maakte daar een bogey."

De Bleiswijker noteerde vervolgens een par op hole 17, maar liet op de laatste hole wederom een kans op een betere eindklassering liggen. "Ik mocht vanaf een meter of veertien putten voor eagle, maar ik laat mijn putt twee meter te kort en mis de volgende voor birdie."

"Dat einde van de ronde was echt balen. Maar goed, aan als heb je niets en ik maak zelf die fouten. Ik liep daardoor met een heel zuur gevoel de green af van hole 18. Op de wereldranglijst zal ik een beetje stijgen, maar er had veel meer winst in gezeten als ik die laatste drie holes beter had gespeeld."

Grace

De zege bij het toernooi van de European Tour ging net als vorig jaar naar Brendan Grace. De Zuid-Afrikaan kwam uit op -14 door een slotronde van 69 slagen (-3).

De 27-jarige Grace eindigde met een voorsprong van twee slagen op de Spanjaard Rafa Cabrera Bello en de Deen Thorbjörn Olesen.

Paul Lawrie, die na drie rondes aan de leiding stond met twee slagen voorsprong op onder anderen Grace, verspeelde met een slechte laatste ronde zijn kans op winst. De Schot noteerde door onder meer twee double bogeys een score van 78 slagen (+6) en zakte naar de gedeeld dertiende plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!