Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Poels rijdt geen Giro: daar baal ik van

Poels rijdt geen Giro: daar baal ik van

RoadToRio

Cheer!

Hilversum - Wout Poels richt zich komende zomer op de Tour de France en de Olympische Spelen. De Nederlander van Team Sky laat de Giro d'Italia schieten. Met tegenzin, dat wel.

Deel dit artikel op social media

"Ik baal ervan dat ik niet naar de Giro ga, helemaal omdat de Giro dit jaar in Nederland start", zegt de 28-jarige Poels in Langs de Lijn En Omstreken. De Ronde van Italië past dit seizoen niet in het schema.

Poels, die nu met Team Sky op Mallorca is, zal dit seizoen in de Tour opnieuw als meesterknecht van kopman Chris Froome fungeren. "Het is wel een waardering om hem te helpen, maar ambities heb ik nog steeds. Ik wil zelf kopman worden in een ronde als de Giro of Vuelta."

Poels vraagt zich niet af of hij wel bij Team Sky moet blijven om zijn ambities te realiseren. "Ik heb bij Sky ook genoeg voor mezelf kunnen rijden. De kansen komen wel."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wout aan!