Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oogink: het bereiken van de finale was mijn enige doel

Oogink: het bereiken van de finale was mijn enige doel

RoadToRio

Cheer!

ISTANBUL - Dat Reshmie Oogink zaterdagmiddag de finale van het OKT verloor, kan haar niets schelen. Alles draaide in Istanbul om het bereiken van de finale. Daardoor is Oogink nu zeker van de Olympische Spelen. "Het bereiken van de finale was voor mij en mijn team het enige doel", zegt Oogink in NOS Langs de Lijn.

Deel dit artikel op social media

Oogink stond niet helemaal fit op de tatami, twee weken geleden liep ze een hamstringblessure op. "Gelukkig hoefde ik niet in een voorronde op te komen draven. De halve finale was meteen om een ticket, daar ging het om." Die verloren finale was dus geen grote teleurstelling voor Oogink. "Als ik echt fit was, had ik mijn tegenstander helemaal in elkaar geschopt...", grapt Oogink.

Nu op vakantie
Nu Oogink zeker is van de Spelen heeft ze tijd voor ontspanning. "Sinds begin 2015 heb ik geen vakantie gehad. Dat heeft nu prioriteit. Die tijd kan ik gebruiken om te herstellen van alle pijntjes."

Ze had zich vorige maand al kunnen plaatsen tijdens de grandprixfinale in Mexico, maar daar verloor ze na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter in de slotseconden van de halve finale. "December was een verschrikkelijke maand voor mij. Het verlies in Mexico moest ik verwerken. Dan raakte ik ook nog twee weken voor dit OKT geblesseerd. Dus ik ben blij dat ik het ticket heb."

Op naar een medaille
Haar route naar Rio heeft Oogink nog niet helemaal uitgestippeld. "Ik ga wel aan een aantal toernooien meedoen, om zo fit mogelijk te zijn in Rio. Maar ik heb er nog niet echt over nagedacht." Over haar kansen heeft ze wel nagedacht. "Het doel is een medaille, dat zou geweldig zijn als eerste Nederlander in het taekwondo."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Reshmie aan!