Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Stad Den Haag

De Stad Den Haag

Olympic Experience

Cheer!

Den Haag is de trotse host van de Olympic Experience. Twee weken lang is het Haagse strand het Rio van Nederland. Naast de Olympic Experience valt er van alles te beleven in Den Haag! We geven je graag wat tips.

Deel dit artikel op social media

Scheveningen biedt je alle ingrediënten voor een leuke dag uit. Twee grote theaters, een museum en allerlei grote attracties. Met meer dan vijftig strandtenten en tientallen restaurants en hotels zit Scheveningen vol culinaire hoogtepunten. Wat wil je, met elke dag verse vis: vanmorgen gevangen, vanavond al op je bord. Hoe vers wil je het hebben?

Waarom zou je kiezen tussen stad of strand? Den Haag heeft het allebei! Midden in de historische binnenstad ruik je de zee al. Pak de tram en binnen 15 minuten zit je op het grootste terras van Nederland. Den Haag biedt je het beste van twee werelden.

In Den Haag is alles verrassend dichtbij. Hier maak je kennis met Mondriaan en sta je oog in oog met het Meisje met de Parel van Vermeer. Of verlies je elk gevoel voor perspectief bij Escher in het Paleis. Wil je letterlijk eens zien wat dit kleine land groot maakt? In Madurodam ligt heel Nederland aan je voeten!

Den Haag is gastheer van de koning en de regering. Kijk er dus niet van op als aan de tafel naast je de minister-president een cappuccino drinkt. Bij het paleis van de koning kun je zelf even kijken of hij aan het werk is.

Als stad van Vrede en Recht brengt Den Haag landen van over de hele wereld samen. Met internationale gerechtshoven, de vele ambassades en belangrijke conferenties werkt Den Haag aan een veilige en rechtvaardige wereld. Met als kloppend hart het indrukwekkende en wereldberoemde Vredespaleis.

Wil je álles zien en ervaren in deze wereldse stad aan zee? Neem dan vooral de tijd. Den Haag is te groots voor een dag!

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!