Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse successen op internationale paradressuurwedstrijd Genemuiden

Nederlandse successen op internationale paradressuurwedstrijd Genemuiden

RoadToRio

Cheer!

GENEMUIDEN (KNHS) – De primeur van de Zwartewaterruiters van een internationale paradressuurwedstrijd in Genemuiden werd een geslaagd feest met voornamelijk Nederlandse successen. Nederland won met overmacht met een nieuw hoogste teamtotaal ooit de landenwedstrijd (74,19%). In grade Ib met Nicole den Dulk, grade II met Rabotalent van het jaar Rixt van der Horst en grade IV met Frank Hosmar, gingen alle overwinningen tot drie keer toe naar Nederland, deels met persoonlijke records.

Deel dit artikel op social media

De organisatie, geadviseerd door internationaal jurylid Hanneke Gerritsen en onder leiding van verenigingsvoorzitter Johan Roeland, had kosten noch moeite gespaard. Zo was er verwarming aangebracht in de ruime stallen en waren er heel veel vrijwilligers op de been. De sfeervolle prijsuitreiking op vrijdagavond had niet misstaan op een kampioenschap. Op de slot-Kürdag op zaterdag maakte de para-dressuur als discipline goede plaatselijke promotie en wilde Genemuiders zelf graag kijken wat para-dressuur allemaal inhield.

Records
Nicole den Dulk (Elen) reed een bewonderenswaardig constante wedstrijd. Ze scoorde een PR in de teamtest en won alledrie de proeven met haar fijn dravende Wallace N.O.P.. Met Fifty Fifty was ze de grootste concurrente van zichzelf met twee tweede plaatsen. Den Dulk: "Alles ging goed deze wedstrijd. Mijn persoonlijke hoogtepunt had ik meteen in de eerste proef, de teamproef. Toen waren Wally en ik ook ècht een team. Het was mijn beste teamproef tot nu toe. Alles was vanzelfsprekend. Het vele oefenen op vertrouwen en blijven rijden met Chris Haazen kwam er dus helemaal uit. Een pr van ruim 75%, echt geweldig.”

Rixt van der Horst (Nistelrode) reed in grade II met haar kersverse reserve-paard Caraat (v.Gribaldi) de concurrentie ruimschoots naar huis met eveneens oranje in alle proeven. “Het fijnste gevoel had ik in de individuele proef op vrijdag. Toen klopte alles helemaal. In de Kür was ik zelf al iets te moe, maar ik ben er trots op hoe het dan toch nog gaat, terwijl we nog geen twee maanden een combinatie zijn”, zei Van der Horst.
Persoonlijke records werden er ook gereden door Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. in grade IV in de individuele proef (76,83%) en in de Kür (81,08%). “Alfie had het helemaal hier”, zei Hosmar tevreden. “En het einde van de mogelijkheden is nog niet bereikt.”

Laatste startplaatsen voor Rio
Genemuiden was de laatste kwalificatiewedstrijd in Europa voor een startmogelijkheid via de wereldranglijst voor de Paralympische Spelen in Rio. Op 1 februari wordt de internationale ranglijst para-dressuur bekeken voor individuele startplaatsen voor de Paragames in Rio de Janeiro. Voor vijf al met een team geplaatste landen waaronder Nederland is een vijfde individuele startplaats mogelijk.

Het was dus druk in Genemuiden. Japanners, Saoudie-Arabiërs, Zwitsers, allemaal kwamen ze naar het Overijsselse Genemuiden om de laatste punten te verzamelen voor de internationale paradressuur ranglijst. Dit weekend is er net als veertien dagen geleden ook internationale paradressuur in Wellington. De F.E.I. ranking met meetpunt 1 februari is dus nog niet gesloten. Bondscoach Joyce Heuitink gaat er van uit dat het goed zit voor Nederland: “Je hebt uiteraard pas een extra individuele startplaats als deze officieel bevestigd is door de internationale bond F.E.I.. Maar mijn gevoel zegt dat het goed zit. Los daarvan zit het met veel meer goed in Nederland. Dit was een superwedstrijd met geweldige faciliteiten en ik ben erg tevreden over al mijn ruiters. We hebben weer zaken kunnen proberen en zaken zijn bevestigd. Nu rustig verder bouwen. Ik mopper niet.”

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank, Rixt en Nicole aan!