Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Media roepen Verstappen uit tot sportpersoonlijkheid van het jaar

Media roepen Verstappen uit tot sportpersoonlijkheid van het jaar

Cheer!

Max Verstappen is maandagavond door de stichting Nederlandse Sport Pers (NSP) uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid van het jaar.

Deel dit artikel op social media

De jury roemt de 18-jarige Toro Rosso-coureur voor zijn professionele optredens in de media. 

"Max Verstappen is als een komeet omhoog geschoten in de sportwereld en heeft in 2015 zo niet dagelijks, dan toch zeker wekelijks de media in alle verschijningsvormen en op alle continenten te woord gestaan", luidt een passage in het juryrapport. "Professioneel en respectvol."

"Dat alles in woorden die voor sportliefhebbers van Maasbracht tot Melbourne en Montevideo te begrijpen zijn. De jury spreekt de wens uit dat Max Verstappen alle overwinningen en titels binnensleept die hem worden toegedicht, maar dat hij die zegetocht gepaard laat gaan met een voortzetting van de bijzondere samenwerking van Max met de nationale en internationale media."

 

Verstappen volgt Arjen Robben op als sportpersoonlijkheid van het jaar.

Laureus Award

Verstappen werd eerder door de FIA, de overkoepelende auto- en motorsportorganisatie, ook al verkozen tot persoonlijkheid van het jaar. De Limburger behoort daarnaast tot de genomineerden voor de Laureus Award voor de doorbraak van het jaar.

In die mondiale verkiezing moet Verstappen het onder anderen opnemen tegen het nationale voetbalteam van Chili, golfer Jason Day en zwemmer Alzain Tareq uit Bahrein, die vorig jaar op 10-jarige leeftijd de jongste deelnemer ooit werd aan de WK.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!