Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marit Bouwmeester wint Braziliaans kampioenschap

Marit Bouwmeester wint Braziliaans kampioenschap

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Zeilster Marit Bouwmeester heeft het Braziliaans kampioenschap in de Laser Radial-klasse gewonnen. De Team Delta Lloyd zeilster kwam deze week, samen met een aantal sterke buitenlanders, uit in de strijd om de Braziliaanse titel.

Saillant detail: Bouwmeester voert aan het einde van de week de ranglijst van mannen én vrouwen aan. De Friese zeilster, die nu in Voorburg woont, gebruikt dit kampioenschap om wedstrijduren te maken op het olympisch water in aanloop naar de spelen later dit jaar.

Bouwmeester gaf na afloop de volgende reactie: "Het ging eigenlijk weer heel goed. Veel verschillende omstandigheden meegemaakt. We proberen nog zoveel mogelijk te leren van het olympische water."

Op schema richting Rio
Marit Bouwmeester bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Rio, samen met haar broer en trainingspartner Roelof Bouwmeester en onder leiding van coach Jaap Zielhuis. Bouwmeester: "We liggen goed op schema. We hebben vorig jaar een goed jaar gehad maar het was niet perfect. We doen er nu alles aan om het laatste schepje er bovenop te doen. Ik heb er ook veel zin in, ik werk lekker samen met Roelof en Jaap en we hebben het naar ons zin."

Next stop: Miami
Bouwmeester: "We blijven hier nu nog een week trainen en dan vliegen we door naar Miami, dat is vooral om weer te racen tegen alle andere zeilers. De gehele wereldtop zal daar aanwezig zijn."

Bij de Sailing World Cup in Miami, van 23 tot 29 januari a.s., zullen naast Marit Bouwmeester ook Team Delta Lloyd-zeilers Rutger van Schaardenburg, Nicholas Heiner, Mandy Mulder en Coen de Koning alsmede de windsurfers Dorian van Rijsselberge, Kiran Badloe en Lilian de Geus in actie komen.

In de 49erFX klasse zal Nederland in Miami vertegenwoordigd zijn door zowel Team Magic Marine zeilsters Nina Keijzer en Claire Blom als Talentploeg-zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!