Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten zakt naar gedeelde 25e plaats bij Qatar Masters

Luiten zakt naar gedeelde 25e plaats bij Qatar Masters

RoadToRio

Cheer!

QATAR - Joost Luiten heeft door een ronde van 74, twee slagen boven het baangemiddelde, een duikeling gemaakt in het klassement van de Qatar Masters.

Deel dit artikel op social media

De beste Nederlandse golfer noteerde vrijdag op de achttien holes vier bogeys en een dubbele bogey. De vier birdies die hij ertegenover stelde, waren niet genoeg om zich te handhaven tussen de titelkandidaten.

Het weer werkte vrijdag niet mee in het emiraat aan de Golf. "Het was pittig met heel veel wind", liet de 30-jarige Luiten op zijn website weten. Mede daardoor produceerde hij drie afzwaaiers op rij. "Die dertig meter over de green gingen. Daardoor wist ik mijn par niet meer te redden."

"Het slot met drie birdies was goed, maar die dubbel op de dertiende draait me de nek om. Ik sloeg de bal veel te hoog, waardoor de wind hem pakte en hij vlak voor de green het water in ging. Morgen ga ik op zoek naar een lage ronde."

25e plaats

Luiten deelt met een totaal van 211 slagen de 25e plaats in Doha. De Bleiswijker heeft gezelschap van onder anderen de Belg Nicolas Colsaerts, die een nog slechtere dag had.

Paul Lawrie (203) begint zaterdag als favoriet aan de slotronde. De Schot heeft twee slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaan Branden Grace en de Deen Thorbjörn Olesen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!