Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten meldt zich in de top in Abu Dhabi

Luiten meldt zich in de top in Abu Dhabi

RoadToRio

Cheer!

ABU DHABI - Joost Luiten heeft zijn solide spel van de eerste dag een goed vervolg kunnen geven. Dankzij een tweede ronde in 68 slagen (-4) steeg de Nederlander naar de derde plaats in het Abu Dhabi HSBC Golf Championship.

Deel dit artikel op social media

Wegens mist werd de start van de tweede ronde op Abu Dhabi GC bijna drie uur uitgesteld. Luiten had kennelijk geen last van deze vertraging: zonder een bogey op de kaart deed hij het op de 6934 meter lange baan nog een slag beter dan op donderdag.

"Ik ben eigenlijk weinig in de problemen geweest," zei Luiten na afloop. "Dat kwam omdat het spel van tee naar green gewoon heel erg goed was. Op de holes waar ik de greens mis, op 3, 9 en 14, maak ik goede up-and-downs om par te redden. Ik creëerde veel birdie-kansen en dat resulteerde in vier goede birdies," aldus de nummer 87 van de wereld vanuit Abu Dhabi.

Tegen De Telegraaf zei Luiten deze week dat hij weer snel bij de beste vijftig spelers van de wereld wilt horen. Logisch, want eenmaal in die top-50 zijn er weer startbewijzen voor de vier majors en de World Golf Championships (Luiten en de majors in 2016). Een goed resultaat deze week in Abu Dhabi, waar veel topspelers aanwezig zijn en dus veel punten te verdienen zijn voor de wereldranglijst, zou een goede eerste stap zijn.

Sullivan nieuwe leider

De leider na dag 1, Bryson Dechambeau kon pas om 15:50 (NL tijd) beginnen aan zijn tweede ronde. De Amerikaanse amateur kon negen holes spelen voordat het te donker werd en de hoorn over Abu Dhabi GC klonk. In die negen holes bracht Dechambeau zijn totaal met twee birdies en een bogey - op de negende - naar -9. Andy Sullivan noteerde opnieuw een 67 (-5) en gaat op -10 voorlopig aan de leiding.  Rafa Cabrera-Bello, Richard Bland, Thomas Bjorn en dus ook Joost Luiten staan op -7.

Van de publiekstrekkers Spieth, McIlroy en Fowler deed de laatstgenoemde het het beste. In dertien holes klom Fowler dankzij drie birdies naar -5, goed voor een gedeeld negende plaats. McIlroy kwam niet verder dan +1 voor de dag en staat naast Fowler op de achtste plaats. Spieth, eveneens +1 na 13 holes, staat gedeeld 26ste (-3).
Morgenochtend om 07:40 (04:40 Nederlandse tijd) hervatten de spelers hun tweede ronde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!