Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten 37ste na dag 1 in Qatar

Luiten 37ste na dag 1 in Qatar

RoadToRio

Cheer!

DOHA - Joost Luiten heeft de eerste ronde van de Commercial Bank Qatar Masters voltooid in 70 slagen (-2). Hij is gedeeld 37ste na de eerste ronde.

Deel dit artikel op social media

Het tweede toernooi van de Desert Swing is woensdag al begonnen en Joost Luiten is de vorm van vorige week (gedeeld vijfde in Abu Dhabi) nog niet kwijt. In de eerste ronde op Doha GC, waar Rolf Muntz in 2000 won, maakte Luiten drie birdies (op 1, 7 en 10), maar hij moest in ronde 1 ook een bogey noteren.

Het was een dure fout, zegt Luiten, want na zijn birdieputt op de par-4 zestiende lag zijn bal 10 centimeter van de hole (te kort). "Ik wilde de korte putt intikken maar verloor mijn balans en trok op het laatste moment de putter omhoog en ik stop!' aldus Luiten. "Ik had dus op het laatste moment niet de intentie om de bal te spelen, maar omdat het er wel zo uitziet op televisie heb ik een strafslag aan mezelf gegeven."

Verder was Luiten tevreden over ronde 1 in Qatar: "Er stond heel veel wind en ik heb eigenlijk weinig fout gedaan vandaag. Mijn ballstriking was heel solide! Het was lastig putten omdat de greens niet gemaaid waren, dat komt omdat er donderdag heel harde wind wordt verwacht. Morgen hetzelfde plan als vandaag met deze wind waar we in Qatar mee te maken hebben!"

De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en de Spanjaard Pablo Larrazábal gaan met 65 slagen (-7) aan kop.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!