Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee rekent op WK ondanks zware val

Ligtlee rekent op WK ondanks zware val

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - Sporten moet Elis Ligtlee nog even achterwege laten, maar ze lijkt op tijd weer fit om begin maart te kunnen starten op de WK baanwielrennen in Londen. "Dat gaat lukken. Ik ga ervoor."

Deel dit artikel op social media

De 21-jarige sprintster ging afgelopen zaterdag tijdens de zesdaagse van Rotterdam hard onderuit. Samen met de Britse Victoria Williamson. Maar Ligtlee herinnert zich er weinig meer van. "We zijn in ieder geval met de sturen in elkaar geraakt en konden geen kant meer op."

Hersenschudding

Williamson moest de duikeling bekopen met een gebroken bekken en beschadigde ruggenwervels en kon direct een dikke streep zetten door de Olympische Spelen van later dit jaar. De Nederlandse kwam er een stuk genadiger vanaf: kneuzingen aan benen en heup, een opgezwollen jukbeen en een lichte hersenschudding.

Met name dat laatste speelt Ligtlee parten en houdt haar nog van de fiets. "Ik heb nog een blauw oog en de hele zijkant is geel. Maar de hoofdpijn is het lastigst." Maandag volgt nader onderzoek.

"Voorlopig bestrijd ik de pijn met paracetamol en slaap ik vooral heel veel. Het kost gewoon heel veel energie. Ik heb wel een keer een pols en een sleutelbeen gebroken, maar dat is anders", aldus de Eerbeekse, die donderdag pechvogel Williamson in het ziekenhuis opzocht.

Medaillekandidaat

Ligtlee geldt normaal gesproken als een medaillekandidaat op de WK. Vorig jaar pakte ze in Saint-Quentin-en-Yvelines zilver op de sprint. Afgelopen najaar veroverde ze zelfs vier medailles bij de EK in Grenchen. Daarbij zaten twee gouden exemplaren, op sprint en keirin.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis aan!