Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

'Keeper Wagenaar uitblinker bij waterpoloërs'

'Keeper Wagenaar uitblinker bij waterpoloërs'

RoadToRio

Cheer!

BELGRADO - De overwinning van de Nederlandse waterpoloërs op Slowakije op de EK is gunstig voor Oranje, aldus oud-waterpolocoach en NOS-commentator Koen Plasmeijer. "Nederland is nog wel een maatje te klein voor de toplanden, maar ze hebben nu wel de beste uitgangspositie voor het olympisch kwalificatietoernooi."

Deel dit artikel op social media

"Nederland was op papier ook de beste tegen Slowakije en ze boeken nu een knappe overwinning. De verdediging zat goed dicht en Slowakije kreeg bijna geen kans van keeper Eelco Wagenaar. Hij was echt ontzettend goed."

Dat Nederland nog niet het niveau heeft als toplanden als Montenegro en Spanje, werd in de eerste groepswedstrijd op de EK waterpolo al duidelijk. "De uitslag tegen Montenegro was eigenlijk prima. Het had veel erger gekund."

Tegen Slowakije zag Plasmeijer een sterk aanvallend Oranje met een goede verdediging. "De jongens waren snel en kregen daardoor meer tijd op de schotklok. Uiteindelijk hadden ze dus tijd om een goede aanval te creeëren."

De tweede helft verliep wat stroever voor Nederland. "Het leek meer een zwemwedstrijd, beide teams kregen weinig kansen. Waarschijnlijk zei bondscoach Robin van Galen dat ze rustig de voorsprong moesten verdedigen, maar dat kan ook juist je ritme vertragen. Nederland ging voorzichtiger spelen, ook al hadden ze vaak een man meer. Ze haalden te weinig rendement uit die situaties.

Plasmeijer vond vooral Wagenaar een van de uitblinkers bij Oranje. "Dankzij hem kwam de eindzege uiteindelijk niet meer in gevaar. En bij die laatste aanval zag je ook meteen: als er snel en goed wordt gespeeld, komt er meer actie en kan bijvoorbeeld Yoran Frauenfelder goed binnen schieten."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eelco aan!