Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jennifer Wichers wint European Open in Sofia

Jennifer Wichers wint European Open in Sofia

RoadToRio

Cheer!

SOFIA - Op de eerste dag van de European Open in Sofia heeft Jennifer Wichers zich gekroond tot winnares in de klasse tot 63 kilogram. In de finale was ze met straffen te sterk voor de Koreaanse Jiyun Bak. In de eerste ronde moest Wichers het opnemen tegen de Koreaanse Seulgi Kim die ze met shido verschil won. Ook de kwartfinale en halve finale won Wichers met shido verschil van Daria Davydova (RUS) en Ivana Komlosiova (SVK). Hierdoor mocht ze zich opmaken voor de finale. 

Deel dit artikel op social media

In dezelfde gewichtsklasse eindigden Geke van den Berg en Iris Iwema op de zevende plek. Van den Berg begon het toernooi sterk en won haar eerste twee partijen op ippon van Buga Kovac uit Kroatië en Imene Agouar uit Algerije. In de kwartfinale kwam de uit Groesbeek afkomstige Van den Berg Ivana Komlosiova uit Slowakije tegen maar verloor de wedstrijd met waza-ari. In de herkansing was de Rus Daria Davydova te sterk voor Van den Berg. Ook Iris Iswema won haar eerste twee partijen van de Russin Ekaterina Onoprienko en Khanim Huseynova uit Azerbeidzjan. In de kwartfinale moest Iwema haar meerdere erkennen in de Koreaan Jiyun Bak die binnen drie minuten de partij besliste. In de herkansingsronde was Daniele Kazanoi met ippon te sterk waardoor de Nederlandse op de zevende plek eindigde.

Sam van ’t Westende (-73 kg) greep naast een medaille. In de strijd om brons verloor hij met yuko verschil de wedstrijd. Van ’t Westende begon het toernooi sterk met driemaal winst op ippon van Emanuele Bruno uit Italië, Julian Kolein uit Duitsland en Nikola Gusic uit Montenegro. In de halve finale was de Georgische Giorgi Katsiashvili binnen een halve minuut op ippon te sterk waardoor de Nederlander op mocht voor brons.

In de klasse tot 52 kilogram won Birgit Ente haar eerste wedstrijd met waza-ari van Mariia Buiok (UKR). In de kwartfinale ging het tegen Zhanna Stankevich voor lange tijd gelijk op maar een paar seconden voor tijd wist de Armeense Ente op ippon te verslaan. In de herkansing moest de Nederlandse het opnemen tegen Penelope Bonna uit Frankrijk die ze verloor op ippon. Ente eindigde op de zevende plaats. In dezelfde categorie won Miranda Wolfslag haar eerste wedstrijd van de Romeense Roxana Ioanca maar moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen in de Koreaan Da Sol Park.

Tornike Tsjakadoea en Matthijs van Harten kwamen voor Nederland uit in de categorie -60 kilogram. Beide heren waren de eerste ronde vrijgeloot maar gingen in de tweede ronde onderuit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sam en Birgit aan!