Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

IAAF helpt concurrente Schippers aan start 200 meter in Rio

IAAF helpt concurrente Schippers aan start 200 meter in Rio

RoadToRio

Cheer!

De sprintster Allyson Felix, een belangrijke concurrente van Dafne Schippers, kan in Rio toch starten op de 200 meter. De Amerikaanse atlete had bij de internationale atletiekfederatie IAAF een verzoek ingediend om het programma van de Olympische Spelen te wijzigen. Felix wil in Rio als derde atlete in de geschiedenis een olympische dubbelslag te slaan op de 200 en 400 meter.

Deel dit artikel op social media

Door de programmawijziging hoopt Felix haar kansen te vergroten. Volgens het oude schema moest Felix 75 minuten voor de finale van de 400 meter de series van de 200 meter lopen. De Amerikaanse atletiekbond USATF steunde Felix bij haar verzoek.

Tijdens de WK atletiek afgelopen zomer liep Felix alleen de 400 m. De finale van de 200 m, gewonnen door Schippers, werd een dag later gehouden. Felix vond die combinatie te lastig. Op de 400 meter won ze goud.

Tot op heden zijn alleen de Amerikaanse Valery Brisco-Hooks (Los Angeles 1984) en de Française Marie-José Pérec (Atlanta 1996) erin geslaagd de 200 en 400 meter tot een gouden olympische combinatie te smeden.

Pressie

De grote invloed van de Amerikaanse bonden, sponsors en televisiestations bleek in het verleden al eerder. Onder Amerikaanse druk werd in 2008 besloten de zwemfinales van de Spelen in Beijing naar de ochtend te verplaatsen, omdat dat gunstiger was voor de Amerikaanse televisiestations.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!