Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handballers naar WK-playoffs na monsterzege op Zwitsers

Handballers naar WK-playoffs na monsterzege op Zwitsers

Cheer!

SITTARD - Het Nederlands herenhandbalteam heeft zich via een sensationele 34-21 overwinning op Zwitserland geplaatst voor de WK-playoffs. De ploeg van bondscoach Joop Fiege speelt in juni 2016 twee wedstrijden tegen een land dat zich via het momenteel gehouden EK in Polen niet rechtstreeks plaatst voor de WK van 15 tot en met 29 januari 2017 in Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

De winnaar over twee duels gaat naar het WK. Voor Nederland zou dit het tweede WK-optreden zijn na 56 jaar (1961).

Op een in Nederland zelden vertoonde manier werd Zwitserland opzij gezet. Het Nederlands Herenteam overklaste de tegenstander en was in alle facetten de betere ploeg. De manier waarop de opponent werd gebombardeerd tot figurant was niet vaak eerder vertoond door een Nederlands Herenteam.

Oranje legde afgelopen woensdag de basis voor de winst in de kwalificatiegroep door Zwitserland voor eigen publiek te verslaan. Een achterstand van vier doelpunten werd omgebogen naar een knappe 21-24 overwinning. In de wedstrijd in Sittard haalde het Nederlands Herenteam een nog hoger niveau. Andy Schmid, in potentie de beste Zwitserse handballer en vorig seizoen verkozen tot beste handballer van de Bundesliga, kwam door het sterke collectieve Nederlandse spel niet in het verhaal voor.

Nederland dicteerde de gehele wedstrijd. Vanaf de start had Oranje het initiatief en zette de bezoekers al snel op afstand. Na een kwartier was de voorsprong al 8-2. De eerste vijf Nederlandse treffers waren van verschillende spelers. Tim Remer, Joris Baart en Luc Steins, Bobby Schagen en Ivo Steins zorgden voor de productie. Tim Remer nam de volgende drie goals voor zijn rekening.

In het verdere verloop werd de marge alleen maar groter. Nederland speelde verrassend, met veel variatie, in een hoog tempo en zeer gedisciplineerd. Het was duidelijk te zien dat het Nederlands Herenteam drie weken bij elkaar was. De ploeg was duidelijk op elkaar ingespeeld en de automatismen zorgden voor oogstrelend spel.

Vooruitgang
Het is de derde keer dat het Nederlands Herenteam is doorgedrongen tot de WK-playoffs. Ook voor de WK’s van 2011 en 2013 plaatste Oranje zich voor de laatste kwalificatiefase voor het mondiale titeltoernooi. Voor de vorige editie plaatsten de Nederlands handballers zich niet voor de playoffs. Nederland eindigde achter Griekenland als tweede.

Dat de Oranjeheren vooruitgang boeken, was ook eerder deze maand al zichtbaar. Bij een oefeninterland in Doha werd tegen WK-nummer twee Qatar weliswaar verloren maar het verschil was gering. Ook bij het vierlandentoernooi in Moskou kwam de ploeg uitstekend voor de dag tegen de EK-deelnemers Rusland (35-28 verlies) en Wit-Rusland (34-34). Argentinië, reeds geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, werd zelfs ruim verslagen met 17-28.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!