Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Griffioen prolongeert titel op Australian Open

Griffioen prolongeert titel op Australian Open

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

MELBOURNE – Rolstoeltennisster Jiske Griffioen heeft opnieuw de Australian Open gewonnen. De dertigjarige Nederlandse was in de finale met 6-3, 7-5 te sterk voor landgenote Aniek van Koot. Voor Griffioen was het haar tweede titel op rij in Melbourne. Vorig jaar won ze in Australië haar eerste Grand Slamtitel.

Deel dit artikel op social media

De twee Nederlandse vrouwen ontliepen elkaar weinig in een spannende finale. Griffioen ging beter om met de breakkansen die haar geboden werden. Door haar overwinning verstevigt ze haar koppositie op de wereldranglijst. Van Koot staat op die ranglijst op de derde plaats.

In het dubbelspel ging de titel naar Marjolein Buis en de Japanse Yui Kamiji. Zij versloegen Griffioen en Van Koot in twee sets (6-2, 6-2). Voor Buis is het haar tweede Grand Slamtitel. In 2012 won ze samen met Esther Vergeer de titel op Roland Garros. Kamiji pakte alweer haar derde dubbeltitel op rij in Melbourne. De twee hiervoor veroverde ze met de Britse Jordanne Whiley.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske, Aniek en Marjolein aan!