Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

En nu? 'We gaan morgen gewoon goud winnen'

En nu? 'We gaan morgen gewoon goud winnen'

Coaching RoadToRio

Cheer!

Belgrado - Zilver op de Europese kampioenschappen van 2014. Gevolgd door zilver op de wereldkampioenschappen van 2015. En nu? "Ik ben wel klaar met al die tweede plaatsen", stelt bondscoach Arno Havenga van de waterpolovrouwen. "We gaan morgen gewoon goud winnen."

Deel dit artikel op social media

Na een bloedstollende slotfase tegen Spanje, stond er donderdagmiddag 9-9 op het scorebord in Belgrado. Strafworpen moesten de eerste finalist van de EK aanwijzen. "Het was ontzettend spannend", zei keepster en hoofdrolspeelster Laura Aarts na afloop. "Maar ik kreeg weer dat gevoel. Dat gevoel dat ik op de WK ook had. Zo van: wij gaan naar de finale."

De eerste worp van Nederland ging mis. "Maar ik voelde daardoor niet meer druk", aldus Aarts. Ze stopte de vierde worp van de Spaansen en nadat de laatste worp van Spanje de lat raakte, was de finaleplaats zeker. "We kunnen nu gaan doen waarvoor we hiernaartoe zijn gekomen."

Goud betekent ook Spelen

Naast Aarts klinkt ook Havenga verrassend zelfverzekerd. "Dit laten we ons niet meer afnemen. Nu is het tijd om te oogsten en dat gaan we morgen doen", aldus de Nederlandse keuzeheer, die pas twee jaar aan het roer staat. Sindsdien haalden de vrouwen dus drie keer achter elkaar de finale van een groot toernooi. In 2014 werd er nog verloren van Spanje en vorig jaar was de VS te sterk. Dit keer is Hongarije de opponent. Bij goud is deelname aan de Olympische Spelen een feit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arno en Laura aan!