Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dressuurruiter Edward Gal wint Grand Prix Jumping Amsterdam

Dressuurruiter Edward Gal wint Grand Prix Jumping Amsterdam

RoadToRio

Cheer!

AMSTERDAM - dward Gal heeft vrijdag tijdens Jumping Amsterdam met zijn paard Glock's Voice de Grand Prix gewonnen.

Deel dit artikel op social media

De dressuurruiter uit Oosterbeek kreeg van de jury voor zijn proef net iets meer waardering dan Diederik van Silfhout met Arlando NOP, eveneens een KWPN-hengst. Het verschil was minder dan twee tienden: 77,62 tegen 77,46.

Hans Peter Minderhoud (Glock's Flirt) maakte het Nederlands succes compleet met een score van 76,90. Daarmee hield hij de Duitse amazone Jessica von Bredow-Werndl (Unee Bb, 76,62) en olympisch kampioene Charlotte Durjardin (Uthopia, 76,24) van het erepodium.

Wim Ernes was vrijdag aandachtig toeschouwer in de RAI. Bij de bondscoach is onlangs een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Hij is net begonnen met de eerste chemokuur, maar blijft de komende tijd de olympische selectie begeleiden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Edward, Diederik en Hans Peter aan!