Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Derde plaats Leenstra op 1500 meter, winst Sablikova

Derde plaats Leenstra op 1500 meter, winst Sablikova

EK en WK

Cheer!

STAVANGER - Marrit Leenstra is zaterdag bij de World Cup in Stavanger derde geworden op de 1500 meter. De zege ging naar Martina Sablikova.

Deel dit artikel op social media

De Tsjechische winnares troefde de Amerikaanse Brittany Bowe af. Sablikova reed in de voorlaatste rit 1.55,44. Wereldkampioene Bowe klopte Heather Richardson-Bergsma in de laatste rit en kwam tot 1.55,47.

Leenstra reed een tijd van 1.55,93. Ireen Wüst miste net het podium: ze werd vierde in een tijd van 1.56,09. Linda de Vries klokte 1.57,30 en werd zesde. Marije Joling eindigde op plaats negen in 1.58,10.

Wüst kwam dit seizoen nog niet in het wereldbekercircuit uit. De viervoudig olympisch kampioene wist zich begin november niet te plaatsen voor de eerste vier wedstrijden. Met de tweede plaats bij het EK allround begin deze maand in Minsk keerde de kopvrouw van Team Justlease.nl succesvol terug op het internationale podium.

WK allround

Joling, De Vries en Annouk van der Weijden strijden in Stavanger om een ticket voor het WK allround. De winnares van een klassement over de 1500 en 3000 meter gaat naar het toernooi in Berlijn begint maart, waarvoor Ireen Wüst en Antoinette de Jong al geplaatst zijn.

Van de Weijden werd 's ochtends tweede op de 1500 meter in de B-groep in 1.57,96. De 3 kilometer staat zondag op het programma.

Vrijdag pakte Leenstra in Noorwegen al brons op de 1000 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marrit aan!