Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Week Van: De volleybaldames

De Week Van: De volleybaldames

RoadToRio

Cheer!

Elke maandag blikken we terug op een week van onze topsporters via social media. Afgelopen week was het Olympische kwalificatietoernooi volleybal (OKT) in Turkije. Onze Nederlandse volleybalvrouwen hebben een spannende en bewogen week achter de rug en hebben een directe kwalificatie voor de Olympische Spelen helaas net niet gered. Ondanks alles, was het een superweek voor de meiden. We kijken terug op vorige week met een aantal speelsters van het volleybalteam!

Deel dit artikel op social media

Maandag
Het weekend van 2 januari komen de meiden aan in Turkije. Op maandag vond er buiten de deur nog even snel een voorbereiding plaats, net voor de wedstrijd tegen Duitsland. De dames hebben er duidelijk zin in!

De meiden verliezen de wedstrijd tegen Duitsland, maar alles is nog mogelijk.

Woensdag
Op woensdag krijgt Nederland de kans om de Olympische droom levend te houden in de wedstrijd tegen Turkije. Winst zou het team een stap dichter bij de halve finales van het OKT brengen. Celeste Plak laat duidelijk zien hoe hard zij zal vechten om naar de Olympische Spelen te kunnen!De online peptalk van Celeste Plak werkt, de meiden winnen de wedstrijd tegen Turkije overtuigend. De dames zijn opgelucht. 
Donderdag

Op donderdag moeten de meiden winnen van Kroatië om een plek in de halve finales van het OKT veilig te stellen. Robin de Kruijf kijkt voor de wedstrijd nog even terug op de overwinning tegen Turkije om zich op het duel met de Kroatische vrouwen voor te bereiden! De Kroaten hebben geen schijn van kans tegen onze sterke volleybaldames!

Vrijdag
Vrijdag is een spannende dag voor de Nederlandse volleybalsters, ze strijden met Italië om een finaleplaats. Robin de Kruijf morst koffie op haar kniebeschermers, maar dat leidt haar niet af. Met een 3-0 winst op Italië plaatst Oranje zich overtuigend voor de finale tegen Rusland. Dit betekent dat Nederland nog maar een zege verwijderd is van plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016!Zaterdag
Zaterdag 9 januari: de finale van het Olympische kwalificatietoernooi in Turkije tussen Nederland en Rusland. Een wedstrijd vol strijd; Nederland vecht hard voor een ticket voor de Olympische Spelen, maar tevergeefs. De Russen winnen met 3-1. De Nederlandse vrouwen vinden het jammer, maar aan de social media berichten te zien willen ze nóg sterker terugkomen.

De Olympische droom is zeker nog niet voorbij voor de volleybalvrouwen. Door het behalen van de tweede plek in Turkije heeft Nederland zich geplaatst voor het laatste OKT in Japan in mei!Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin, Laura, Celeste, Maret, Yvon, Anne, Femke, Nicole, Quinta en Debby aan!