Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Week Van: De Oranje Leeuwinnen

De Week Van: De Oranje Leeuwinnen

RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Elke maandag blikken we terug op een week van onze topsporters via social media. Deze week de Nederlandse voetbaldames. De Oranje Leeuwinnen zijn 19 januari vertrokken naar Turkije voor een trainingskamp met twee verschillende oefenduels tegen Denemarken. Daarnaast is het volop trainen voor de meiden in Turkije: alles voor een perfecte voorbereiding voor het OKT in Nederland van 2 tot en met 9 maart!

Deel dit artikel op social media

Maandag
De dag van vertrek naar Turkije is het Blue Monday. Hoewel haar outfit anders doet vermoeden, overheerst bij Merel van Dongen het Oranje-gevoel.

Dinsdag
Jackie Groenen is dinsdag ook aangekomen in Turkije. Zij maakt deze week haar debuut bij de Oranje vrouwen. Succes Jackie!

Woensdag
Vanuit Engeland komt er mooi nieuws van het transferfront. Aanvoerster Mandy van den Berg heeft een contract getekend bij FC Liverpool. Gefeliciteerd Mandy!

Donderdag
Tijdens de trainingsstage in Turkije houden de Oranje Leeuwinnen een videodagboek bij, gefilmd door Merel van Dongen. Zij deelt gedurende de trainingsweek verschillende vlogs (video logboeken) met de fans. In deel twee van het videodagboek kan men onder andere zien hoe de dames bepalen wie er in welk bed mag slapen.

Vrijdag
Vandaag spelen de dames hun eerste oefeninterland tegen Denemarken. Na een ruststand van 0-0, maken Lieke Martens en Shanice van der Sanden een doelpunt en zo wint Nederland met 0-2. Yes! Jackie Groenen maakte vandaag ook nog eens haar debuut in het team. Gefeliciteerd Jackie!

Razende reporter Merel geeft ondertussen nog even antwoord op een vraag die menig volger van het vrouwenvoetbal zich regelmatig zal hebben gesteld.

Zaterdag/Zondag
Het weekend staat voor de dames vol met trainingen! De hele week zijn de meiden al druk aan het trainen, maar dit weekend staat helemaal in het teken van het tweede oefenduel tegen Denemarken op maandag! Om even af te wisselen van het normale voetballen doen de meiden een potje voetvolley!

Maandag
Op maandagochtend staat het tweede oefenduel tegen Denemarken gepland. De meiden weten deze opnieuw te winnen. Dankzij doelpunten van Miedema en Van de Donk wordt het 1-2. Gefeliciteerd! 

De wedstrijd betekent meteen het slotstuk van het trainingskamp in Turkije. Dinsdag vliegt de selectie weer terug naar Nederland. Het was een nuttige week en het is wel duidelijk dat onze Oranje Leeuwinnen erop gebrand zijn om het OKT met vlag en wimpel te doorlopen! #RoadToRio

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke, Merel, Sherida, Shanice, Sari, Stefanie, Dominique, Manon, Daniëlle, Anouk, Vivianne, Mandy, Jill, Claudia, Desiree, Danique, Angela en Marthe aan!